Virtuální realita | Oculus | Oculus Touch

Bude takhle vypadat další generace Oculus Quest? Unikl první snímek nové helmy pro virtuální realitu

Facebook, respektive Oculus se s modelem Quest trefil do černého a jedná se o jedno z nejpopulárnějších řešení pro virtuální realitu. Důvodem je nejen to, že funguje zcela samostatně, ale díky softwarové aktualizaci už je možné helmu připojit kabelem i k výkonnému počítači, a provozovat tak hry kompatibilní třeba se SteamVR.

Tato první generace obsahující mobilní čip Qualcomm Snapdragon 835 byla uvedená už v květnu minulého roku a nová generace je tak určitě na spadnutí. Na twitteru se nyní objevil neoficiální renderovaný snímek něčeho, co má být právě další generace Questu.

Jak je vidět, design a konstrukce je oproti současné generace vylepšená jak v rámci helmy, tak i ovladačů Oculus Touch. Vše je vyvedeno v bílé barvě, ale lze očekávat, že bude na výběr i černá varianta.

Ergonomické zlepšování je ale v případě virtuální reality pouze jedna malá část, to důležité se odehrává v použitém hardwaru. Pravděpodobně se dočkáme novějšího čipsetu, který umožní i delší výdrž na baterii (u současné generace to je jen kolem 2 až 3 hodin hraní) a snad i vylepšených displejů s vyšší frekvencí, která je nyní pouze 72 Hz. Zlepšení snad bude i v rychlosti a přesnosti snímání ovladačů a rukou.

Pro Oculus by pochopitelně bylo žádoucí, aby stihl hlavní nákupní sezónu ke konci roku, tak uvidíme, kdy se nakonec dočkáme.

Diskuze (6) Další článek: Ministerstvo zdravotnictví má nový web, encyklopedický portál a chystá se na druhou vlnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,