Bude SAP podporovat WAP?

9. května 2000
Všemi deseti SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Jeden z nejvýznamnějších dodavatelů podnikových informačních systémů, společnost SAP, hodlá umožnit přístup ke svým aplikacím pomocí technologie WAP.
Jeden z nejvýznamnějších dodavatelů podnikových informačních systémů, společnost SAP, hodlá umožnit přístup ke svým aplikacím pomocí technologie WAP. Vyplývá to z dohody uzavřené se společnosti Nokia, přičemž v první fázi by měl být použit Nokia WAP server s přímou podporou mobilních zařízení řady 7110. Celý projekt je přitom chápán jako rozšíření již existujícího řešení – podnikového webového portálu mySAP.com.

Živě komentuje: Společnost SAP není v mobilním přístupu ke svým aplikacím žádným nováčkem. Není tedy divu, že stranou pozornosti nezůstal ani stále více (mnohdy by se chtělo říci i zbytečně) oslavovaný WAP. Podstatné bude, aby bylo možné na tuto platformu jednoduše portovat i nadstavbové aplikace a utility, vytvořené třetími stranami či samotnými zákazníky. Společnost SAP by v budoucnosti měla ve svém vlastním zájmu takovéto kroky podporovat, k čemuž se předběžně zavázala i s cílem vybudovat potřebnou infrastrukturu. Je vysoce pravděpodobné, že vynaložené investice by se měly společnosti vrátit, protože počet mobilních uživatelů bude i nadále růst – a s ním také požadavky na mobilní přístup k drtivé většině aplikací, včetně podnikových řešení SAP.

Váš názor Další článek: Všemi deseti

Témata článku: , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM