Virtuální realita | HTC Vive | HTC

Brýle HTC Vive s novými snímači obličeje i těla vás lépe přenesou do virtuální reality

Máte VR brýle HTC Vive? Pak k nim můžete dokoupit další bižuterii. Tchajwanská společnost dnes totiž uvedla snímač obličejových gest a třetí generaci pohybového senzoru.

Vive Facial Tracker za 139 eur se nasadí na brýle Vive Pro Eye a integrovaný systém kamer snímá pohyb rtů, jazyka nebo brady. Celkově zachytí až 38 různých pohybů, které pak může předat avatarům ve hrách a aplikacích využívajících plugin pro enginy Unity a Unreal. Latence při snímání je prý pod 10 ms, což zajistí dobrou synchronizaci se zvukem (tedy mluvením).

Tělový senzor Vive Tracker 3.0 stojí rovněž 139 eur, jde však o cenu za kus. Jeden snímač je skoro k ničemu, lepší využití mají dva (pro každou ruku zvlášť), ideálem jsou čtyři (další na nohy), ale HTC ukazuje, že se dají použít i v šesti. Pak jsou dva na zápěstí, dva na paži a avatara můžete třeba roztančit.

Nová generace je o 33 % menší, 15 % lehčí a vydrží o 75 % déle na jedno nabití. V absolutních číslech měří 71 × 79 × 44 mm, váží 75 gramů a vydrží až 7,5 hodin. Tracker je kompatibilní s brýlemi Vive, Vive Pro, Vive Pro Eye a Viva Cosmos Elite a majáky od HTC a Valve (SteamVR BS).

VR komunita se pyšní neskutečnou mírou kreativity, díky které se dnes setkáváme s Vive Trackery v nejrůznějších odvětvích, od průmyslu přes filmovou produkci až po sport, komunikaci, hry a zábavu,“ říká generální ředitel HTC EMEA Graham Wheeler. „Jejich nová verze je díky prodloužené výdrži baterie a menším rozměrům ještě praktičtější a s doplněním o VIVE Facial Tracker umožňují snadno vytvořit extrémně realistické postavy.

Váš názor Další článek: Samsung vyrobil své nejlevnější NVMe SSD. Model 980 má jeden velký ústupek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,