Brno jako česká IT velmoc, Red Hat otevírá dalších 100 míst

Brněnská pobočka společnosti Red Hat v průběhu následujících dvou let nabere dalších 100 zaměstnanců a rozšíří tak své technologické centrum. Aktuálně v Brně na vývoji open source projektů na bázi Linuxu pracuje 230 lidí a pobočka se v rámci firmy řadí mezi nejlepší na světě. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Red Hat otevřel pobočku v Brně v roce 2006, přičemž v České republice působí už od roku 2004. Z brněnského sídla se postupem času stalo jedno z nejlepších center na světě. V loňském roce byla dokonce v rámci společnosti vyhlášena jako úplně nejlepší a co do velikosti vývojových center je na druhém místě. Brněnský "červený klobouk" má aktuálně k dispozici několik volných pozic, zejména z oblasti vývoje softwaru.

Společnost Red Hat se zabývá nejen vývojem vlastní Linuxové distribuce RHEL, která je určena zejména pro firemní nasazení, ale také serverovými distribucemi a vývojem specifického softwaru. Obecně je Red Hat považován za významného inovátora a propagátora v oblasti open source a Linuxu. Poskytuje například vlastní nástroje pro virtualizaci konkurující produktům jako VMware či Hyper-V od Microsoftu.

redhatlinuxexpo1.jpg redhatlinuxexpo2.jpg
Red Hat je v České republice hodně aktivní. Na letošním LinuxExpu například mluvil Phil Andrews, ředitel firmy pro střední a východní Evropu. Dle jeho slov vliv a pozice open source roste a brzy se stane mainstreamem. Přísedící zástupci Microsoftu při uzavřené diskusi s novináři při jeho slovech spíše kroutili hlavou.

V Brně působí několik významných poboček světových technologických společností. Z centra IBM, které zde začínalo spíše jako call centrum a technická podpora, se postupem času stává i silný technologický inkubátor. Své sídlo má v Brně také antivirová společnost AVG, která se právě stěhuje ze starých prostor do nových budov ve Spielberk Office Centre. Silnou pozici mají rovněž 2K Czech (dříve Illusion Softworks), kteří právě dokončují očekávaný herní trhák Mafia 2. Kromě společností je v Brně silná také akademická technologická sféra a zajímavé projekty vznikají v Inovačním centru při VUT.

redhatbrno.jpg
Tým 230 lidí v Brně se v následujících dvou letech rozroste o dalších 100 zaměstnanců. Zdroj. CzechInvest

Kvalitní vysokoškolské vzdělání v oblasti informačních technologií a nové pracovní příležitosti významně posilují brněnský region. Dobře je na tom samozřejmě také Praha, kde lze nalézt třeba silná jména jako Microsoft, IBM, Intel či Oracle. V sousední Bratislavě pak působí zejména ESET. Významné zakázky si v Brně připisují také menší společnosti. Například SODAT SW v oblasti šifrování dat pro státní sféru nebo ALC s auditorskými nástroji a helpdeskem.

Diskuze (38) Další článek: Seznam spustil Sklik Partner, začněte vydělávat na svých webech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,