Mobilní aplikace | Bulvár a vtípky | Počasí | Brno

Brno čeká katastrofa, varovala před obědem aplikace ČHMÚ

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sklonku dubna vypustil dvě nové mobilní aplikace ČHMÚ a ČHMÚ+ pro Android (iOS v přípravě), které se měly stát jeho novou výkladní skříní. A snad to tak i je, z ohromného kvanta dat, ke kterým jeho meteorologové mají přístup, se totiž snaží vybrat to nejzajímavější a formou grafů i map naservírovat běžným uživatelům.

Součástí základní aplikace je i sekce Výstrahy, kde se dozvíte, zdali ve vašem městě aktuálně nehrozí nějaké povětrnostní nebezpečí. Třeba požáry ze sucha, přívalové bouřky, anebo tropické teploty.

Zdá se, že dnes dopoledne se do systému dostala drobná chybička, Lukáš Brázda se totiž na Facebooku pochlubil snímkem, který dnes krátce po jedenácté dopolední sliboval v Brně prudký pokles teploty pod bod mrazu, k tomu jako bonus extrémně silné bouřky a ještě vysoké nebezpečí požárů.

Naštěstí se jednalo opravdu jen o dočasnou chybičku a nyní jinak povedená aplikace ČHMÚ nevaruje nad celým územím Česka před žádným nebezpečím. Snad je to pravda.

Diskuze (20) Další článek: Oculus TV promítne 2D filmy na obří obrazovce ve virtuálním obýváku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,