Linux | Byznys | Red Hat

Brněnský Red Hat chystá den otevřených dveří. Přijďte se podívat, kde se vaří Linux

Red Hat patří k těm nejprestižnějším zaměstnavatelům v oblasti IT a to i v Brně, kde již roky sídlí jeho inženýrská pobočka. Když ji před pár týdny navštívil výkonný ředitel linuxové jedničky Jim Whitehurst, ocenil zdejší vývojáře slovy, že kdyby někdo odstřihl Brno od internetu, Red Hat se okamžitě položí.

Ačkoliv má firma své pobočky rozeseté po celém světě, tu brněnskou neustále rozšiřuje, a tak Red Hat v průběhu let postupně obsadil několik nových budov okolo kampusu zdejšího Vysokého učení technického.

78d10ced-62b9-4679-99a7-bf6bd53d54f3
Zleva: šéf marketingu Tim Yeaton, výkonný ředitel Jim Whitehurst a šéf produktů a technologií Paul Cormier na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity (Foto: Jitka Janů)

Firma zároveň neustále hledá nové mozky, proto pořádá tzv. Open Hours – den otevřených dveří, v rámci kterého se může každý fanoušek IT a Linuxu podívat, kde se rodí populární linuxové distribuce Fedora, RHEL a mnohý další svobodný software, do kterého tamní inženýři přispívají.

Akce proběhne 11. dubna v moderním prostředí nejnovější budovy TPB-B, která se nachází na konečné zastávce tramvajové linky 12 (Technologický park) na ulici Purkyňova 647/111. Dveře budou otevřeny všem od 13 hodin a program skončí v 19 hodin. Pro jednoduchý vstup je vhodné se předem zaregistrovat, ale návštěva je možná i bez předchozí registrace.

Diskuze (3) Další článek: Ebay česky: Bylo tu, není tu a už asi jen tak nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,