Brněnský dopravní podnik přišel o internetovou doménu

Vypadá to na velkou ostudu pro brněnský dopravní podnik, protože zřejmě přišel o svou dlouho využívanou a zažitou internetovou doménu www.dpmb.cz. Na doméně se dnes objevila nejprve stránka hostingové společnosti a krátce na to byla doména přesměrována na web fandů vozidel městské hromadné dopravy v Brně. Dle zápisu v registraci domény došlo dnes po poledni k nové registraci, a proto nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o nějaký útok hackerů. Vypadá to, že brněnský dopravní podnik prostě zapomněl doménu prodloužit a upomínky, které vypršení registrace domény provázejí, zřejmě nekončily u kompetentních osob.

Při dnešních změnách kolem webu brněnského dopravního podniku padlo nejprve podezření, že se jedná o aktivity recesistického projektu ŽítBrno.cz, jehož tvůrci už zmátli řadu Brňanů tím, že Brno zdánlivě oficiálně přejmenovali na Krno a vytvořili kompletní obraz brněnského webu na adrese Krno.cz. Při této příležitosti přišel na řadu i dopravní podnik, který měl stejně přepracovaný web na adrese odpovídající názvu Dopravní podnik města Krna, tedy dpmk.cz. Zde se ještě drží textová data v mezipaměti, a tak se zde dozvíte poslední oficiální informace o městské dopravě v Brně.

DPMK.png
Poslední informace o výlukách dopravy v Brně si můžete přečíst jen díky recesistům z Krna. Web jen přišel o grafiku, která se zrcadlila z původního webu.

Oživeno:  nedošlo ke klasické expiraci domény, ale ke zrušení registrace. To se tím pádem obešlo bez tradičních upomínek. Doména tak byla ihned uvolněna a krátce na to nově zaregistrovaná novým majitelem Jiřím Nedorostem. Ten o svém dalším postupu informuje na svém veřejném profilu na Google+. Nyní je otázkou, proč došlo k pobídce zrušení registrace domény, zatím to vypadá na chybu registrátora, Telefóniky O2.

Diskuze (15) Další článek: Asus začal prodávat notebooky s externím subwooferem

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,