Březnové záplaty Microsoftu

Březen bude z hlediska počtu vydaných záplat patřit spíše ke klidnějším měsícům roku 2006. Microsoft připravil celkem dvě záplaty produktů, které jsou označené kritickým a důležitým stupněm závažnosti. V článku vám přinášíme pravidelný popis oprav a možnost přímého stažení české záplaty.

MS06-012 – zranitelnost MS Office umožňuje spustit kód

Stupeň důležitosti: kritická oprava

Postižené produkty: Microsoft Office 2000 SP3, Microsoft Office XP SP3, Microsoft Office 2003 SP1 a SP2, Microsoft Works, Microsoft Office X pro Mac

Pomocí této poměrně závažné bezpečnostní chyby kancelářské sady Microsoft Office mohou potenciální útočníci vzdáleně spustit libovolný nebezpečný kód na uživatelově počítači. Problém je o to horší, že postihuje prakticky celé aktuálně používané spektrum verzí produktu.

Odkazy na aktualizační balíčky lze najít přímo v bezpečnostním bulletinu.
Kompletní Security Bulletin MS06-012 si můžete přečíst ZDE.

MS06-011 – zranitelnost služby DACL může spustit kód

Stupeň důležitosti: důležitá oprava

Postižené produkty: Windows XP SP1, Windows Server 2003

Pomocí opravované bezpečnostní chyby mohou potenciální uživatelé s platným přihlašovacím účtem zvýšit svá privilegia, převzít kompletní kontrolu nad počítačem a tak i logicky spustit libovolný nebezpečný kód.

Zde jsou odkazy na aktualizační balíčky:

Kompletní Security Bulletin MS06-011 si můžete přečíst ZDE.

Nová verze Windows Malicious Software Removal Tool

Již tradiční součástí pravidelných záplat je nástroj Windows Malicious Software Removal Tool. Ani tentokráte nechybí, aktualizovaná verze je opět rozšířena o několik nových definicí nebezpečného malware. Nástroj se po stažení automaticky jednorázově spustí, zkontroluje přítomnost známého malware a případně provede jeho odstranění. Hlavní síla nástroje spočívá v plošném nasazení u uživatelů.

Další kolo v dubnu

Uživatelům postižených produktů samozřejmě doporučujeme instalaci opravného balíčku – ať již pomocí ručního stažení záplaty nebo za asistence Windows Update. Pokud máte nastavenu automatickou aktualizaci, záplaty se v případě potřeby samy přihlásí o pozornost nebo přímo automaticky nainstalují.

Další pravidelná porce oprav by měla být zveřejněna 11. dubna 2006.

Diskuze (24) Další článek: Antivir McAfee označil Microsoft Excel za vir

Témata článku: , , , , , ,