Technologie | Rozšířená realita

Bose přišlo s nevšedními brýlemi pro rozšířenou realitu: místo do očí dávají informace do uší

Firma Bose, která se zaměřuje na zvukové systémy, reproduktory a další audio příslušenství, oznámila vývoj vlastních brýlí pro rozšířenou realitu. Budou ale fungovat trochu jinak, než čekáte. Místo toho, aby zobrazovaly dodatečné informace vizuálně, jak je tomu u Google Glass či HoloLens, soustředí se na zvukové vjemy. Do prostředí okolo tak přidají zvukové stopy a informace, které doplní to, co vidíte.

Platforma by měla fungovat tak, že se spustí určité zvukové smyčky ve specifických místech. Uživatelé by tak mohli např. slyšet historické projevy během procházení turistických míst v zahraničí, nebo vás budou brýle navigovat jako zvukové GPS s konkrétními povely poté, co se spojí s vaším chytrým telefonem.

Bose chce do budoucna zkombinovat zvukové informace s těmi vizuálními. Uživatel by tak mohl např. slyšet překlad názvů, když se podívá do výlohy, či předpověď počasí, když vykoukne z okna.

bose-ar-prototype-glasses-2.jpg
Brýle budou jen jednou z možností, jak využít platformu Bose AR

Mělo by jít o zcela novou platformu tohoto typu, kterou bude možné integrovat do sluchátek, brýlí, helem a dalších produktů. Firma chce, aby se do procesu zapojili i další výrobci, proto uvolnila vývojářské nástroje Bose AR SDK a dokonce hodlá investovat až 50 milionů dolarů do firem, které budou vyvíjet své produkty na bázi Bose AR.

Diskuze (2) Další článek: Instagram se Snapchatem dočasně vypnuli funkci gifů. Byl mezi nimi jeden rasistický

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,