Borland opět v zisku

Společnost Borland Software Corporation uvedla, že v průběhu druhého fiskálního čtvrtletí ukončeného ke 30. červnu dosáhla příjmů ve výši 56 miliónů amerických dolarů, což odpovídá dvacetiprocentnímu meziročnímu nárůstu.
Čistý zisk společnosti přitom vzrostl ze čtyř miliónů za 2. čtvrtletí roku 2000 na 6,4 miliónů dolarů. Pololetní příjmy meziročně vzrostly o 16 procent na více než 107 miliónů a čistý zisk na 12,3 miliónů dolarů. Na dosažených příjmech za druhé čtvrtletí se nejvíce podílel prodej licencí v hodnotě 47,5 miliónů dolarů, přičemž z celkových nákladů bylo na výzkum a vývoj produktů věnováno více než 11 miliónů dolarů. Obdobný vývoj příjmů a zisků vedení společnosti předpokládá i v následujících dvou fiskálních čtvrtletích.

Živě komentuje: Borlandu se v posledních obdobích daří, poslední větší nepodařenou akcí byl loňský pokus o sloučení se společností Corel Corporation. Zákazníci společnosti jsou dlouhodobě spokojeni nejen s vývojovými nástroji RAD, ve kterých má Borland dlouholetou tradici, ale také v oblasti dalších produktů určených především pro podnikové systémy, tedy například s aplikačními servery. Mezi hlavní milníky uplynulého období přitom patřilo uvedení dlouho očekávaného šestého pokračování Delphi (byť někteří vývojáři tuto verzi přijímají až příliš vlažně) a unixové verze Delphi, Kylixu. Velkých úspěchů dosahuje společnost i svou variantou Javy, nemalé šance má navíc ve stále lukrativnější mobilní oblasti se svým produktem JBuilder MobileSet, Nokia Edition. Borlandu snad dnes již jen málokdo upírá přední postavení na trhu s univerzálními vývojovými nástroji a toto postavení mimo jiné dokazují i výše uvedené kladné výsledky.

Diskuze (1) Další článek: Skleněné počítače zítřka

Témata článku: , , , , , ,