Bezpečnost | IoT | Soukromí

Bojíte se doma o vaše soukromí? Velký bratr Akita zamete s případnými útočníky

Bojíte-li se o své soukromí v rámci domácnosti, ale nechcete se připravit o moderní iot vychytávky a chytré asistenty, řešením pro vás může být Akita. Hlídacím systémem pro všechna zařízení. Tedy za předpokladu, že budete Akitě věřit, že se nestane ještě horším velkým bratrem. Prozatím je k dostání na Kickstarteru.

Akita je malé zařízení, které zapojíte pomocí kabelu do svého routeru a následně monitoruje veškeru aktivitu v rámci sítě. V případě objevení podezřelé aktivity ji zablokuje a do spárované mobilní aplikace zašle upozornění. V případě např. hacknutí bezpečnostní kamery prý dokáže útočníky odpojit.

Jak Akita funguje?

Výrobce se navíc chlubí, že k rozpoznání škodlivé aktivity se nedívá na obsah dat, která protékají sítí a tím pádem ani ze strany Akity nedochází k narušení soukromí. Místo toho sleduje, jaká zařízení jsou připojena a s jakými zdroji by měla komunikovat. Objevené anomálie jsou poté nahlášeny a případně zablokovány.

Veškeré aktualizace softwaru výrobce slibuje doživotně zdarma. Společně se zařízením přichází i podpora pro řešení případných problémů, avšak za ni si je již nutné zaplatit – součástí balíčku z Kickstarteru je pouze první měsíc zdarma.

Akita je aktuálně k dispozici skrze Kickstarter za cenu od 898 dolarů, mezi podporovatele by se měla dostat v průběhu léta.

Diskuze (14) Další článek: Asus ProArt PA27AC: nový profesionální monitor, který se pyšní podporou HDR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,