Google | Blogování

Blogger modernizoval administraci. Přidává nové funkce a responsivní design

Blogger existuje již více jak 20 let a byť doby největší slávy dávno pominuly, Google o službu stále pečuje. Nově vylepšil administraci. Ta se nemění jen vzhledově, ale získává i nové funkce a responsivní design.

Publikační platforma Blogger pochází z roku 1999, o čtyři roky později ji ale koupil Google a od té doby je kompletně zdarma. Díky ní je tak možné si snadno založit vlastní blog, byť v dnešní době je mnoho jiných možností (mezi populární se řadí hlavně Wordpress.com či Medium) a potřeba blogovat mezi uživateli upadá – vše nahradily sociální sítě. Přesto jsme se ale nyní dočkali aktualizace administrace Bloggeru, která byla na dnešní dobu již opravdu zastaralá.

Poznámka 2020-06-09 133606.jpg 
Takto vypadá redesignovaný Blogger.

Nové rozhraní přináší nejen aktuální vzhled, ale i nové funkce. Tou nejvýraznější je přepracovaný editor příspěvků, který zvětšil ovládací prvky a detailní nastavení příspěvku přesunul, po vzoru Wordpressu, do lišty na pravou stranu. Nechybí ani zjednodušené nastavení či statistiky. Jednou z hlavních novinek je též responsivní design, díky kterému není nutné si instalovat mobilní aplikaci pro úpravy z telefonu.

Nová verze je prozatím volitelná, Google ji ale všem zapne v následujících měsících.

Diskuze (4) Další článek: IFTTT přidává podporu 25 nových služeb, čtrnáct jich ale odstraňuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,