Blockchain prostoupí i do mobilu. HTC na podzim ukáže jak

O smartphonech, které by využívaly blockchain už jsme slyšeli z různých směrů, ale HTC teď poslalo tiskovou zprávu, čímž projekt získává punc oficiality. Jmenuje se HTC Exodus a psali jsme o něm už před dvěma měsíci. Dnes ale HTC oznámilo, že zájemcům umožní předběžný přístup k telefonu již ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Telefon má stavět na extrémní bezpečnosti již na hardwarové úrovni, offline uložení kryptoměn a hlavně decentralizovaných aplikacích (tzv. DApps).

  • K prvnímu pomůže hlavně oznámená spolupráce s firmou Bitmark zabývající se ochranou a podporou digitálního majetku.
  • S decentralizovanými aplikacemi pomůže firma Animoca, známá populární NFT hrou Cryptokitties. V té hráči sbírají a mění kočičky, ovšem nejvíce zajímavé je, že celá hra běží na blockchainu Ethereum. Její velký úspěch a potenciál DApps dokazuje, že v ní hráči za výměnu kočiček utratili již stovky tisíc dolarů. Tato hra bude na exkluzivně dostupná pro smartphony HTC. Fungovat bude na smartphou Exodus, ale oznámen byl i její příchod na současný model U12+, v budoucnu však přibudou další podporované telefony.

HTC má ambice stát se hlavním tržištěm s blockchainovým obsahem. O samotném telefonu prozatím více informací neznáme. Zájemci si mohou o předběžný přístup k telefonu požádat na htcExodus.com.

Krátce nato zareagoval i hlavní konkurent na poli blockchainových smartphonů, společnost Sirin. Ta serveru Cointelegraph sdělila, že jejich telefon Sirin Finney plánují uvést už v listopadu. Závod o první kryptoměnový mobil na trhu tedy bude ještě zajímavý.

Diskuze (9) Další článek: Budoucnost elektroniky: čeští vědci stojí za revolučním čipem, který nemá ve světě obdoby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,