Bláznivé gadgety pod ajťácký stromeček

Ať už jste geek, nebo geekette, pod vánočním stromečkem vám musí přistát alespoň jedna ajťácká blbina. Vybrali jsme ty nejbizarnější pro muže i ženy, které vám prostě nesmí chybět.
Kapitoly článku

Vánoční shon a stres se sháněním dárků již propukl naplno. Všude davy lidí, kteří se snaží vymyslet a následně výhodně sehnat nějaké originální dárky. Ještě větší problém nastává, když se ve vašem okolí vyskytne nějaký ajťák nebo geek, kterého máte obdarovat. Naštěstí přinášíme několik tipů na dárky, které takového ajťáka nejen potěší, ale možná jej dokážou aspoň na chvilku odtrhnout od počítače.

 

Denní přísun nových gadgetů najdete na Gadgets.cz

 

1. Pomocná ruka

Robotická ruka se neuplatní jen v těžkém průmyslu. Taková malá robotická ruka může být dobrým pomocníkem také v kanceláři. Nebudete se muset natahovat na vzdálené poličky nebo se shýbat pod stůl pro spadlý papír. Stačí trochu cviku a vše zvládnete touto robotickou rukou. Prodává se za 1600 Kč na robotici jako stavebnice.

robot.png 

2. Kapesní miniprojektor

Kapesní miniaturní projektor Cinemin je vlastně takové kino do kapsy. Projektor je vybaven kloubem, díky kterému je možné docílit přesného promítání bez různých stojánků a podstavců. K projektoru Cinemin můžete připojit nejen iPod, iPhone, ale také většinu kamer a přenosných DVD přehrávačů. Tohle kapesní kino lze pořídit na smartstore za 8652 Kč.

projektor.png

3. Hlavolam "přidej vodu"

Občas si musíte dát v práci pauzu a odpočinout si od stresu. V jisté době byly dost populární různé bludiště, kdy jste měli za úkol dostat kovovou kuličku do důlku. Tohle je něco podobného, jen v něm neproháníte kovovou kuličku, ale kapku vody. Bludiště je totiž vyrobeno z materiálu, který odpuzuje vodu. Kapka vody tak hezky klouže po povrchu a chová se tak trochu jako kulička. Kapky můžete také různě spojovat a zase rozdělovat. Bludiště s vodou stojí 900 Kč na smartstore.

voda_hlavolam.png

4. Elektrická "ruská ruleta"

Elektrická ruská ruleta je určena nejen pro ajťáky, kteří touží po dávce nefalšovaného adrenalinu. Samozřejmě nejde o život, ale o palce. Hráči zasunou palce do otvorů a čekají. Ruleta vybere jednoho nešťastníka, kterému uštědří elektrickou ránu. Cena je 596 Kč a objednávat můžete na stránkách patro.

ruleta.png

5. Kouzelné kyvadlo

Neviditelná magnetická energie dokáže taky zajímavé kousky. Přesvědčit se o tom můžete díky magnetickému kyvadlu ROMP. Stačí rozmístit magnety různě po ploše a sledovat, jak kyvadlo s magnetem reaguje. Může vytvářet různé náhodné obrazce, pomalu se houpat nebo se divoce rozkmitat. Kyvadlo ROMP stojí 395 Kč včetně příručky se zajímavými fyzikálními fakty. Objednávat můžete na stránkách uzasne-darky.

kyvadlo.png

6. Superbezpečný disk

Každý ajťák má v první řadě největší strach o svá data. Určitě mu uděláte radost tímto USB flash diskem s kapacitou 4GB. Je vybaven 256bitovým šifrováním AES a data jsou přístupná až po zadání správné číselné kombinace, kterou je potřeba naťukat pomocí tlačítek na disku. Disk je chráněn i proti mechanickému vniknutí. Pokud by se snažil někdo disk otevřít silou, aby se mohl dostat k paměťovým čipům, data budou okamžitě smazána. Cena 1540 Kč jistě stojí za zvýšenou bezpečnost. K dostání je na stránkách uzasne-darky.

bezpecnydisk.png

7. Život v kostce

Cube Word je interaktivní hračka budoucnosti. Uvnitř každé kostky totiž žije jedna postavička. Každá postavička má jiný mód chování. Jedna může být líná a jiná je zase agresivní. Pokud dáte kostičky vedle sebe, postavičky na sebe reagují. Tím mohou vzniknout různé zajímavé situace. Takto můžete propojit až 16 kostiček. Na stránkách darekprovas koupíte základní balení dvou kostiček za 690 Kč.

kostka.png

8. Digitální fotka v peněžence

Fotky svých nejbližších určitě nosíte v peněžence, jenže je jich tolik, že nejsou všichni ani vidět? Řešením je peněženka za 2000 Kč s digitálním fotorámečkem. Nahraje do něj fotky celé vaší rodiny včetně domácích mazlíčků. Už žádné papírové fotky, které se mohou zničit, vždyť je tady digitální doba. Zakoupit můžete na stránkách kanony.

penezenka.png

9. SpaceRail - dráha pro kuličku

Stačí několik kuliček, několik dílků pro vytvoření dráhy a máte vystaráno o zábavu na dlouhé dny. SpaceRail je taková zajímavá stavebnice kuličkové dráhy. Kuličky překonávají různé klopené zatáčky, šroubovice, výtahy, lopingy a podobně. SpaceRail se prodává v několika verzích. Základní Level 1 za 599 Kč obsahuje 5metrovou dráhu, z nejpokročilejší verze Level 7 za 3799 Kč postavíte 32 metrů kuličkové dráhy. SpaceRail od úrovně Level 1 až po Level 7 můžete objednávat na stránkách alza.

spacerail.png

10. Recyklovaná železnice

Malé vláčky jsou oblíbenou hračkou již několik let. Obvykle si s nimi hrají tatínkové více než děti. Možná vás někdy mrzelo, že nemáte další díly, abyste si mohli postavit ještě větší kolejiště. U tohoto vláčku si můžete koleje vyrobit sami. Postačí vám k tomu starý papír, který rozmočíte a ve speciální formě vylisujete kolejový díl. Děti se naučí recyklovat a tatínkové najdou konečně využití pro ty hory papírů, které se jim hromadí v kanceláři. Ekologický vláček včetně míchačky na papír a formiček stojí 688 Kč a koupit jej můžete na stránkách alza.

recyklace.png

Bonus: Osobní robot R2-D2

Existuje dárek, kterým určitě dojmete každého správného geeka. Ano přesně tak, je to slavný robot R2-D2 ze Star Wars. Tohle je jeho věrný model v měřítku 1:2. Tento R2-D2 toho umí také celkem hodně. Dokáže promítat filmy v rozlišení 1024x768 na plochu o úhlopříčce 6.44 metru, poradí si CD i DVD, zvládá WMA, MP3, MP4, JPEG a DivX, pro dokonalý poslech má výstup na 5.1 zvuk a samozřejmě se také dokáže pohybovat jako skutečný R2-D2. Dálkový ovladač pro tohoto R2-D2 není jen nějaká šedivá krabička, ale dokonalý model vesmírné lodi Millennium Falcon. Model lodi je proveden v měřítku 1:100 a obsahuje vysouvací panel s ovládáním všech prvků R2-D2. Tento dárek je k dostání na stránkách robotici, jen si na něj připravte 79990 Kč.

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,