Bizarní šmejdy z asijských e-shopů: Když to stojí pár dolarů, pochybujte o tom

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 151

Názory k článku

24. 05. 2022 11:36

Já to třeba dělám takto že blbinky jako hodinky, USB atd ... Objednám z Aliexpressu nebo z Wishe.
Dále tyto čínské šmejdy prodávám asi 5x-10x dráž lidem na internetu což je pro mě solidní byznys.
Párkrát jsem také prodal šmejd grafické karty nVidia GTX 1050 ovšem to byl ve skutečnosti fake s čipem z o dost staršího modelu. Jelikož jsem měl asi 4 kousky prodal jsem je a poté změnil u inzerátu část textu na "Jde pouze o imitaci" . Osobně mám rád tyto čínské e-shopy páč mohu dále přeprodávat. A jako bonus asi v 80% případů se mi povede dát refund takže mi dokonce z Ali nebo Wishe vrací peníze.
Doporučuji vyzkoušet, osobně toto dělám místo práce a brigád již od studentských let a vydělám si tím daleko vice, než kdybych musel někde vstávat jak taška 😅

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 06. 2019 21:47

Bože, takovejch fotek vám udělám za deset minut tuny!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2019 14:57

hele.. co to zase je, proč haníte čínský eshopy, vy looseři..? ledatak váš web má úroveň těch roky starých fake obloží, ty reklamy tady, videa, atd.. to řešte..
TEN BLUETOOTH DONGLE MÁM, KUPOVAL JSEM HO V KAMENNÝM OBCHODĚ V ČESKU CCA V ROCE 2008-2009 A BYL V BLISTRU = VIDĚL SEM DOVNITŘ NA PLOŠŇÁK I TU PLASTOVOU ANTÉNU DO KTERÝ NIC NEVEDE! ! !
až se dostanu na byt, kde dongl mám, přidám odkaz na foto a pokusím se najít fakturu..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Z eshopu Gearbest mi před několika dny přišly sportovní hodinky Alfawise. Fungovaly jen do té chvíle, než se úplně vybily. Pokoušela jsem se je nabít nabíječkou náležící k těmto hodinkám. Nepodařilo se. Na eshop jsem psala, ale nevěřím, že mi vrátí peníze. Takže vyhozených 515 Kč. Před časem jsem si z eshopu Wish koupila externí disk. Když jsem jej zapojila do počítače, spálil se. Fleška z Wish nefungovala. Elektroniku si z Číny již nikdy nekoupím. A snad už vůbec nic. Spodní prádlo z Wish a Aliexpress je asi pro trpaslíky. Velikost čínských výrobků je o dvě čísla menší, než označení též velikosti u nás v Česku. Pak je problém odhadnout, jakou velikost si při nákupu z Číny objednat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
13. 04. 2019 16:20

Nákupy čínskejch šmejdů to blbý Češi vyloženě zbožňujou. Těšej jak strašně ušetřej, čekaj 2 měsíce a když to rozbalej, tak ten šmejd hoděj rovnou do koše. A pak si jdou svou zlost vylejt pod článkem o novým ajfounu, který podle nich kupujou jen samý blbci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 03. 2019 08:47

Na Aliexpress a Ebay nakupuji velmi často. Na vyslovený fake jsem narazil snad jenom jednou, objednával jsem si nějaký nízkošumový operační zesilovač (i když s tou nízkošumovostí jsem moc nepočítal), ale přišlo něco, co ani jako operační zesilovač nefungovalo.
Reklamace, vrátili mi peníze, nová objednávka z jiného webshopu, stejný aušus, reklamace, vrátili mi peníze... Nejspíš někdo v Číně pustil do oběhu falešné součástky a i ti obchodníčci byli oběti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 03. 2019 17:52

Realita je mnohem horší já třeba koupil 5 žárovek led a hodinky na českém e-shopu .stálo to i s poštovným asi 250,- hodinky šmejd každý den se zpožďují o 4 minuty ,žárovky svítí mnohem méně než mají ,napsal jsem recenzi na Heuréka a dostal od obchodníka za její stažení zpět 130 korun ,pokud vezmete cenu za doporučený dopis ve kterém přišli žárovky do auta a hodinky za 50 korun ,zbylo mu jen čistého 70 v tom je vlastně daň a nákup a ještě i zisk prodejce ,jinak jsem zjistil ,že prodejce to dělá tak běžně tedy má hodně odstraněných recenzí ,takže je vlastně fuk kde se to koupí .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
13. 03. 2019 12:31

Wau, niektore fake vecicky pobavily. Osobne som zatial nakupoval len cez ebay. ale je to len iny majitel krajina povodu "vsetkeho" je jasna... avsak ja osobne som mal zatial len dobre skusenosti resp vsetko co mi prislo nazvem to "bolo kvalitne". ci kryty na telefon vypadali ako na fotkach, stym ze sa poskriabali aj vo vrecku nohavic to som uz nepocital , ale napr kameru IP na kontrolu babatka som kupil prave z ciny. Napajanie cez USB, otocna 360° vdaka zabudovanemu motorceku, rozlisenie super, aj nocne videnie a aj wifi. za asi 30e som kupil produkt ktory som cez softver ovladal mobilom a na mobile sledoval moje dieta vo vedlajsej izbe. Oproti nejakym aventom a inym znackovym produktom som usetril 100 a viac euro a to je slusny peniaz vo vrecku! Kupil som odtial uz kadeco, napravu na kamion vsak nie... ale napr z nemecka mi poslali ochranne skla na mobil, podotykam ochranne sklo ktore nalepite a chrani vam displej. malo to oznacenie 9H ci ako to byva, cize odolne aj voci narazu a isto aj voci poskriabaniu. objednal som v baleni bolo 6 kusov tusim. posielali to z nemecka, vravim si to bude kvalita. Na moje pocudovanie prisli skla v postovej obalke bez tvrdeho obalu teda bez obalu... boli len vo folii vhodene kde bola potlacena reklama. Ziadne nebolo poskodene a tak som hned prve nalepil. pekne sadlo na displej. super sa snim ovladal telefon. na druhy den v podstate raz bolo na niekolko minut vo vrecku nohavic. Vytiahnem a sklo doskriabane na niektorych miestach akoby som mal vo vrecku brusny papier... nalepil som druhe, to iste.... a tak som napisal predajcovi pekne hodnotenie a na to mi zareagoval ze chce odo mna hodnotenie pozitivne, ze mi posle peniaze naspat, len aby som dal dobre hodnotenie. Tak som aj spravil stym ze som napisal ze sklo sa rychlo poskriabe a peniaze mi vratil. Kupujem len tovar kde je garancia vratenia penazi (viem ze to ponuka aj aliex aj alibaba...) a vzdy co bolo asi 3x na ebay sa mi stalo ze mi vratili peniaze. 1x toto sklo, dalsi krat tovar z ciny neprisiel a dalsi krat tento rok nejaky nemec predaval za 9e xbox one gamepad bezkablovy, takze urcite mi prisiel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 03. 2019 16:23

Zrovna články 18650 si kupuju na ali už několik let, konkrétně značku Liitokala a nemám s tím problém, i nabíječku mám od nich :D Dokonce mi baterie vydrželi déle než předražené Efestky :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 20:50

Velky problem su cinske fake suciastky (pasivne aj aktivne).. zial tie sa najdu aj u nasich "predajcov" ako GME a podobne.. a nie kazdy moze nakupovat u autorizovanych distributorov originalnych vyrobcov.
Ono potom stare zasoby po suplikoch spred 20-30 rokov zrazu nevyzeraju tak zle, ked sa este cinske sracky nepredavali..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2019 20:39

AliExpres mne zatím "zklamal" pouze jednou - když takový ten bazmek do TV na zprovoznění Miracastu po cca roce vypověděl poslušnost. S lehkým srdcem jsem to (za ty čtyři dolary) vyhodil, objednal nějaký jiný za sedm, a šlape už přes dva roky jako hodinky. Bezdrátový vypínač na světlo v kuchyni (nechtělo se mi zasekávat kabel do panelu) jsem koupil za litr v ČR (Conrad), první odešel ještě v záruce, druhý těsně po ní. Ten z Ali za pět doláčů funguje pátým rokem. Powerbanka Xiaomi přišla origoš, o osm stovek levnější, než ta samá, co by mi poslala Alza. Podobně obaly a pouzdra na tablety či mobily. Asi nejdražsí nákup byla vodovodní baterie s ohřevem vody, cca kolem 40 dolarů. Tam jsem měl trochu strach - ale přišlo to samé (rozebral jsem to, abych si byl jist), co bych tady koupil za tři a půl tisíce, akorát na tom nebyl nalepenej štítek nějaké "značky". Mám to na chatě už dva roky, přes zimu si to užije mráz - a pohoda, funguje.
Při jisté opatrnosti je to na ty drobnější věci v cajku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2019 20:15

Dobře vám tak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 03. 2019 15:40

Tak na AliExpressu a eBay nakupuju docela často a zatím mi žádný fake nebo vyložený šmejd nepřišel. Spíše naopak tu samou věc koupím na českém eshopu nebo i kamené prodejně dráž a je to větší šmejd než to koupené za pár doláču od číňana... Nedávno jsem na Ali kupoval světlo na kolo sice je mi jasné že udávaná kapacita baterie a svítivost je kravina ale pořád to svítí stokrát víc a má vyšší kapacitu než cokoliv co jsem koupil za "těžký" prachy v ČR. Stejné je to s různým "spešl" nářadím. Různé LED pásky a podobný blbinky kupuju už jedině takhle rovnou od číňana (teda pokud na to vyloženě nespěchám) protože cena mnohonásobně nižší a kvalita stejná ne li lepší než u nás.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 14:08

Autor vaří z několik let starých záležitostí. Kvalita šla na Ali dost nahoru. S podvodníky se Ali nemaže a jejich obchod rychle zmizí. Jinak reklamace tam fungují lépe a rychleji než u nás.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  11. 03. 2019 13:53

Na čo chcem upozorniť, nekupujte z ebay a pod. hlavne hračky pre deti! Neverte plastom z Číny! Stačí že sem tam sa toxické plasty, vlákna dostanú do značkových výrobkov, keď to zle odsledujú, ale tie hračky, prívesky a pod. veci, by som ja odvahu objednať a dať dieťatu naozaj nemal.
Aj keď mám od nich púzdra na mobily. Oni vám predajú niečo čo označia za nezávadný silikón, ale časom to zožltne, stvrdne. Niektoré plastové veci strašne zapáchajú aj po rokoch. Nedávno tu v obchode kúpené tesnenia Made in China smrdeli aj po roku, iné made in Italy odzačiatku bez zápachu.
Chodte ku Vietnamcom kde predávajú topánky. Neuveriteľný smrad! Kým v normálnom obchode topánky pre západnú firmu, tie podrážky nesmrdia.Hlavne NEkupujte na ebay HRAČKY pre deti!
Stačí že sem tam ČOI alebo SOI informuje, že sa nejaká závadná hračka objavila v tunajšej obchodnej sieti, takmer vždy je to Made in China. Vyzerá super, ale buď je toxicka, alebo nebezpečná lebo nespĺňa naše normy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 03. 2019 12:51

Občas nakupuji na GEEK, totálním propadákem jsou paměťové karty a flešky, např. 64 GB - vejdou se 2 GB atd., s něčím jsem spokojen, ale tady jsem si naběhl! Přitom v PC to ukazuje správných 64 GB! Pravdou je, že jsem bez problémů dostal peníze zpět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2019 11:31

Hlavně se na Aliexpresu dá koupit i to, co tady prostě nekoupíte. Např. když mi odešla nabíječka k 6 let starému externímu disku. Prošel jsem všechny možné eshopy a jediné, co jsem našel byl nápis Litujeme, ale toto zboží již není dostupné. Jo pozor ....... jeden eshop byl schopen nabíječku objednat a dodat za hezkých 890 Kč. Pro disk, který nový stál 1750 korun ! No tak jsem šel na Aliexpres a za 20 dní jsem měl doma nabíječku za 85 korun. Externí disk znovu jede a slouží k zálohování fotek .......

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 10:01

Potvrzuji, koupuil jsem si Powre banku s výstupy pro napájení notebooku 20 000 mAh, sice funguje, ale kapacitu má tak nenejvíš 10 000 mAh. Na druhou stranu i tak to má větší výdrž než originální 7 000 mAh baterie za cenu za jakou bych v čechách powerbanku 10 000 mAh s notebook napájením nesehnal.
Takže na jednu stranu zklamání na tu druhou to zase tolik nebolí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 03. 2019 10:00

Já kupuju z Ali neustále... samozřejmě, že člověk musí být realista. Pokud někde objevíte "značkovou" paměťovou kartu, která ve stejné konfiguraci stojí v ČR 5 tis a na Ali 2 USD, asi lze od toho něco reálně očekávat.Nicméně v drtivé většině nákupů člověk u Ali velmi výrazně ušetří.Ono když si máte objednat součástku za 20,- Kč a u Ali dostanete dopravu zdarma + neplatíte DPH. Už jste automaticky proti nákupu v EU ušetřili nejméně 100-150,- Kč za dopravu a DPH. O to paradoxnější je, že vám to doveze stejná Česká pošta .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 09:28

Na Aliexpressu rád nakupuji od prověřených značek...třeba Ugreen prodává velmi kvalitní příslušenství k mobilům (kabely, nabíječky). Klidně bych řekl že i kvalitnější než originál. Používám už přes rok všude možně a naprostá spokojenost. Samozřejmě ceny jsou vyšší.

Taky mám zkušenosti že pokud tady vidíte něco za 100kč a v číně za 100kč, tak to z číny bude za tu stejnou cenu kvalitnější - jelikož pokud to prodává někdo tady za 100kč, tak to v číně koupil tak za 20kč a podle toho to pak vypadá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 09:10

ty fake anteny maji i vsechny asus routery s "externima" antenama bez SMA konektoru. Pritom dat tam interni, vypada to lip, ale verim, ze asus ma lepe cilovou skupinu zmaknutou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2019 08:40

Na Aliexpress kupuju pouzdra na telefony a tablety, protože český prodejce mi prodá nemlich to samý za několikanásobek ceny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 07:50

no ved klasicky pristup typickeho cecha: "no jóóó, vždyť na Aliexpresů si to můžu pořídit DESETKRÁT laciněji, proč by to ksakru jako vole někto chtěl koupit u prodraženýho mimozemšťana?"
a potom mu dojde nejaky fejk

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 03. 2019 04:44

Při nákupu třeba těch akumulátorů je nutné dobře vybírat. Samozřejmě, že lze koupit i kvalitní, se správně udanou kapacitou a ochranným obvodem, ale ty potom nestojí 15% ceny akumulátoru koupeného tady v ČR v seriozním eshopu, ale stojí třeba 75% ceny zde koupeného. Jen blázen si koupí něco extrémně levného s očekáváním kvality značkového kvalitního výrobku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2019 02:10

Další příklad: můžete koupit v ČR v kamenném krámu u vietnamských obchodníku Rubikovu kostku (nejspíš z Číny) za 40 Kč. Je to ovšem šmejd, máte problém otočit s kteroukoli vrstvou, samolepky barev se po malé chvíli budou posunovat a odlepovat, trhat.A pak si můžete z Číny objednat dražší ale superkvalitní, s nejnovějšími technologiemi (torpéda proti vypadnutí / rozsypání kostiček) a neustále vylepšované Rubikoidy / prostorové hlavolamy na bázi rubikovy kostky / Exonixy, například zde je největší výběr (ty nejlepší se skoro otáčí sami a dle verze můžete mít beználepkovou takzvanou Color verzi) >>> https://obchod.cubemania.cz/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 03. 2019 00:32

Tak to asi vedu, mám z ebay 18650 s udanou kapacitou 12000 mAh. Je lehoučká, takže je to fake. V Číně se asi nejvíce vyplatí neelektronické věci. Různá pouzdra, skla na mobily, atp. S elektronikou je to už celkem ruská ruleta. Ale když ty ceny jsou třeba i 5x nižší než u nás, tak to riziko není zase tak hrozné. Na ebay hodně vypovídá hodnocení prodejce. Co jsem kupoval mimo Čínu, hlavně z UK, tak nikdy nebyl problém. Na Číně je nejvíc kouzelný to neexistující poštovné a u levných věcí žádná daň. Mám, ale obavu, že to nebude trvat věčně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2019 00:24

Pokud vyrobek neodpovida, tak reklamuji u prodejce. Kdyz se nedohodnem na sleve v prubehu par dni, tak oteviram spor pres aliexpress. Vetsinou to dopadne v muj prospech.
Na akumulatorech casto sidi. Ale to se da ohlidat v diskuzi o produktu. Vetsinou tam lidi davaji namerenou realnou kapacitu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2019 23:26

Ono to není jen v tom... Třeba taková blbost, jako je krycí sklo na displej. Značkový stojí od pětikila vejš, čínský za dva dolary.
Kdykoliv objednávám skla z Číny, beru jich klidně deset, protože rovnou počítám s tím, že z nich půjde dobře nalepit jedno (na Note 8 stačí, aby byl trochu špatně radius zakřivení a je to k ničemu).
Pak si to člověk spočítá a zjistí, že se ty nákupy dolarových cetek vlastně nevyplatí, protože místo jedný kvalitní věci koupí deset nekvalitních s tím, že alespoň jedna bude OK...
Z čínských e-shopů má smysl kupovat jen to, co se fakt nedá zkazit. Gelový pouzdra na telefon se moc podělat nedaj, ale brát tam kabely, redukce, skla atd... je všechno loterie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 23:16

na aliexpressu muze nakupovat jen osoba rozumu mdleho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (19)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 23:03

Kéž by se alespoň dalo spolehnou na recenze kupujících. Ale nedá. Lidé dávají 5 * fejkům nesplňující parametry. PS: dnes jsem byl ve zlatnictví pro pro osku do pásku k hodinkám. Paní po mě chtěla za 1ks 60Kč a to bez instalace. Zakoulel jsem očima a odešel jsem. Na alikovi 20ks za dolar :D a nemyslím si že ta kvalita bude někde jinde. https://www.aliexpress.com/item/20pcs-1-8mm-Stainles...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 21:46

Zatím jsem se vysloveně nespálil. Snad jen 2x. Jednou jsem objednával USB hub, ale ve skutečnosti to žádnej hub nebyl, protože všechny 4 porty byly natvrdo paralelně napojené na vstup, takže to fungovalo samozřejmě obstojně jen s jediným USB zařízením. Dost mě to pobavilo, šikmookýmu jsem mlasknul negativ (peníze vrátil) a zařízení použil na náhradní díly.
Podruhé jsem kupoval USB DVDRW mechaniku, která ale ve skutečnosti byla "jen" DVD/CDRW. To mě vytočilo krapet víc.
Jinak je nutné samozřejmě očekávat od šikmookýho to nejhorší. Takže když kupujete např. USB 3.0 čtečku, máte vysokou pravděpodobnost, že to bude jen USB 2.0.
A pokud kupujete USB 2.0 hub, tak máte vysokou pravděpodobnost, že to bude USB 1.1.
Nemá tedy žádnej význam vybírat jakože něco za vyšší cenu s tím, že budete mít vyšší pravděpodobnost, že to nebude polofejk.
Pokud chcete mít jistotu, že to nejsou fejky, tak musíte nakupovat od někoho, kdo má 99%+ a má vyšší objemy prodejů (ale ani to nezaručuje to, že to nejsou "polofejky" - jen to že nekoupíte vysloveně zgarb zralej do koše).
No a taky musíte počítat na tuty s tím, že šikmookej si u každého klíčového parametru minimálně 40% přimyslí navíc, např. pokud kupujete 3A zdroj, tak počítejte s tím, že bude jen 2A atp. U LED žárovek a podobných věcí je to to samé. U akumulátorů taky. U káblů taky, Pokud tvrdí, že to je kabel s AWG18, tak to bude ve skutečnost jen AWG21. To už je zkrátka typickej čínskej folklór, já už dělím všechno pro jistotu dvěma.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 21:31

Já nakupuji na eBay nějakých 10 let, nedávno jsem počítal, že jsem tam protočil přes 40 tisíc. Většinou jsou to drobnosti - kamely, redukce, baterie do hodinek, pouzdra a folie na telefon, drobné nářadí... ale i pár větších věcí - doplňky na auto, příslušenství k foťáku. Párkrát mi přišel nefunkční výrobek nebo neodpovídající popisu, ale vždy jsem obratem dostal zpět peníze (aniž bych ěco musel posílat zpět).
Mnohem větší problém je doprava, zvlášť v poslední době. Dřív všechno dorazilo za 2-3 týdny a ke ztrátě zásilky došlo spíš vyjímečně. Předloni před vánoci se ale ztratila spousta zásilek a další přišly až po vánocích (a to na vánoce objednávám max. do konce října). Loni jsem si to tedy sledoval. ze 31 objednávek září-říjen přišlo 9 do vánoc, 7 po vánocích a 15 se ztratilo. Za všechny ztracené jsme dostal peníze zpět, to není problém, problém je doba. Dva měsíce čekáte, pak reklamujete a objednáte znovu a čekáte další dva měsíce. A kdo si objedná zboží s tím, že ho dostane třeba až za 4 měsíce?
Nevím, jestli je vina na straně čínské či české pošty, ale vzhledem ke spolehlivosti služeb české pošty a vzhledem k tomu, že většina zásilek nemá sledovací číslo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 21:24

Ty ultrafire baterky mam dokonce 9800 mAh ale ještě sem je nenabíjel. Slabší Ultrafiry ze svítilny (asi 4800 mAh) sem nenabil nikdy na víc než 1300 mAh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2019 20:30

Jednou mi z focalprice dosly hodinky. Panske. Ocelovy pasek super, cifernik krasny. Modry. Akorat ty rucicky byly namalovane se stinem aby vypadaly jako zive :))) letely do kose asi minutu po rozbaleni a to jsem na ne cekal 40 dni.
Nutno podotknou ze mam z ciny hodinem vice a tohle se mi stalo jen jednou.
475 Kc v pytli ... Doslovne :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (22)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2019 20:24

Tak to video mne opravdu pobavilo. Zvlášť jeho konec.
Opravdu jste se snažili z AGM olověné baterie VYLÍT elektrolyt??! Jako vážně??
Pročpak se jim asi říká AGM....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2019 19:52

Asi jsem měl štěstí. Koupil jsem si dva USB větráčky pod noťasy a USB LED lampičku. Obojí (resp. všechny čtyři kusy) funguje jak má. Pravda ovšem je, že to nebylo "za dolar" ale celkem za 35USD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2019 19:40

Nikdy jsem vyložený fake nekoupil. Ale to s tou velikostí potvrzuji, často je fotka focena perspektivně tak, aby věc vypadala větší a často je fotka reálný podvod. Ale většinou stačí mrknout na centimetrové rozměry, ty většinou šizené nejsou..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor