Bitcoin | Cena bitcoinu

Bitcoin pokračuje v růstu a znovu dosáhl na historické maximum

Cena internetové kryptoměny Bitcoin dosáhla na některých burzách svého historického maxima a znovu se těsně přiblížila hranici  tisíc dolarů za virtuální minci, jak tomu bylo naposledy před třemi roky. 

Od letošního března cena bitcoinu vytrvale stoupá a v posledním měsíci už je to růst velmi strmý. Zájem o bitcoin se zjevně oživil a cena se od jara dostala na čtyřnásobek. V první půlce března totiž pod vlivem koronavirové paniky začala náhle padat i cena bitcoinu, přičemž se dostala až na 4800 dolarů. Od té doby však šplhá vzhůru až na současných 19 500 dolarů. 

Predikce dalšího vývoje se pochopitelně různí, protože bitcoin se opakovaně ukazuje jako velmi nepředvídatelný. Podle burzovních statistik anebo i podle četnosti vyhledávání slova „bitcoin“ na Googlu je nicméně zřejmé, že současný růst není způsoben přílivem nových investorů z řad širší veřejnosti. Pokud se tak ale vlivem stávajících zpráv stane, může ještě dojít k akceleraci růstu podobně jako v roce 2017. 

Jsou ale samozřejmě i pesimistické scénáře, například že se žádní noví investoři nedostaví a současný stav je tedy jen naplněním aktuální maximální poptávky. Pokud se nebude dále zvyšovat, objeví se nervozita a rychlý pád. Minulý týden ostatně cena zakolísala, když se poprvé přiblížila dvacetitisícové hranici. Po menší korekci ale začala opět růst.

Diskuze (35) Další článek: Firma vytiskne realistickou 3D masku z vašeho obličeje. A ještě vám za to zaplatí

Témata článku: , , , , , , , , , , ,