Bitcoin | Cena bitcoinu | Rekordy

Bitcoin na rekordní ceně. K novému ATH jej vyhnalo klíčové rozhodnutí americké Komise pro cenné papíry

Dosavadní All-Time High je z poloviny letošního dubna s hodnotou 64 889 dolarů za Bitcoin. Pak kryptoměna klesala, v červenci krátce spadla pod 30 tisíc, v září proti kryptoměně zasáhla Čína a čekal se výraznější pokles, ale kurz se rychle otřepal a plynule vyrazil vstříc novým výšinám. Ve středu připsal více než 6 %, překonal metu 66 tisíc dolarů a jen velmi těsně nedosáhl na 67 tisíc.

scr 2021-10-20 22-00-29.jpg
V době psaní článku je rekordní hodnota podle CoinDesku 66 975 dolarů za Bitcoin

Optimismus trhu podpořilo dlouho očekávané spuštění prvního amerického veřejně obchodovaného fondu (ETF) vázaného na Bitcoin. Po desetiletí pokusů přesvědčila Komisi pro cenné papíry až společnost ProShares. Její fond se jmenuje ProShares Bitcoin Strategy a očekává se, že díky jednoduchému způsobu obchodování představí Bitcoin novým skupinám investorů.

Fond nebude držet Bitcoiny přímo, plánuje investovat do bitcoinových futures na burze Chicago Mercantile Exchange. To má klientům přinést lepší ochranu investic. Za svůj první den (úterý) vyrostl fond o téměř 5 %.

Diskuze (15) Další článek: Brno s jižní Moravou mají novou mapu, která ukáže, kam dojedete šalinou či vlakem třeba za 15 minut

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,