Bill Gates pomůže s financováním vědecké sociální sítě ResearchGate

Milovník vědy Bill Gates, který je mimo jiné vlastníkem poznámek renesančního vědce Leonarda da Vinciho, které koupil za 30,8 milionu dolarů, se rozhodl investovat ve spolupráci s investiční společností Tenaya Capital do sociální sítě ResearchGate.

ResearchGate.png
ResearchGate: sociální síť s 2,9 miliony uživateli

ResearchGate vznikl v roce 2008 a v tuto chvíli má 2,9 uživatelů z řad vědců. Ti zde mohou publikovat své výzkumy a sdílet je s ostatními uživateli. Gates je pouze jedním s několika investorů v rámci současného investičního kola, které sociální síti vyneslo více než 35 milionů dolarů.

"Jsme z posledního kola investic nadšeni, a to zejména z účasti Billa Gatese. Jeho cílem je vymýcení chorob jako je malárie a dětská obrna. Toho nemůže být dosaženo bez vědeckého poznání a dostupností znalostí. Jeho cíle jsou v souladu s těmi našimi," nechal se slyšet Ijad Madisch, spoluzakladatel a CEO ResearchGate.

Snahou této sociální sítě je digitalizovat a zpřístupnit znalosti každému, čímž chtějí zrychlit vědecké poznání. Ani jedna ze stran nespecifikovala výši Gatesova příspěvku.

Diskuze (6) Další článek: Xbox One vyžaduje připojení k internetu jinak si nezahrajete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,