Bill Gates | Bulvár a vtípky | IT Osobnosti

Bill Gates byl otestován ze znalosti cen běžných věcí ze supermarketu. Jeho odhady byly šílené

Bill Gates se spoustu let držel na pozici nejbohatšího člověka na naší planetě a i když ho nyní vystřídal Jeff Bezos, stále si drží slušnou druhou pozici. V populární americké talk show ho ale Ellen Degeneres poprvé vyzkoušela, jak moc si uvědomuje reálnou cenu běžných produktů.

Bill Gates se svěřil, že v supermarketu už nebyl opravdu hodně dlouho a test tak bude poměrně náročný. V testu musel uhádnout cenu celkem pěti rozličných produktů ze supermarketu, a to alespoň s přesností na jeden dolar. Více méně se trefil pouze do jednoho produktu zaměřeného na zuby, jinak se mýlil i několikanásobně. Nakonec si nechal spíše poradit od publika.

V rozhovoru se také pochlubil tím, co „nejluxusnějšího“ si koupil. Podle jeho slov je to Porsche a vlastní letadlo, které ale stejně potřebuje pro neustálé cestování. Prozradil, že si vůbec nepotrpí na nějaké zhýralosti typu vlastní ostrov, sbírka luxusních automobilů a podobně. Nikdy nepočítal s tím, že by byl z vývoje softwaru tak bohatý a dělal to hlavně proto, že ho to bavilo.

Také se svěřil, že než se stal nejmladším miliardářem při vstupu Microsoftu na burzu, stále měl obavy z případného výpadku financí pro své zaměstnance a snažil se tak mírnit nabírání těch nových. Jeho ideálem v té době bylo, aby firma dokázala fungovat (vyvíjet software) i přes roční výpadek příjmů. Většina zaměstnanců v jeho firmě totiž byla starší než byl on sám, měla rodiny a hypotéky, takže za ně cítil odpovědnost s tím, že je potřeba mít na výplaty.

Během posledních let už do své nadace Bill & Melinda Gates předal více než 40 miliard dolarů.

Diskuze (12) Další článek: Co jsou domény?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,