Bezpečnostní nastavení registrů

Registrační editor obsahuje volby Security, zcela obdobné bezpečnostním zadáním NTFS přístupových práv Exploreru nebo tiskovým právům Print Manageru.
Registrační editor obsahuje volby Security, zcela obdobné bezpečnostním zadáním NTFS přístupových práv Exploreru nebo tiskovým právům Print Manageru. Všechny hodnoty se určují ke klíčům registrů, nikoli k jejich konkrétním veličinám.

Permissions udáváme uživatelská práva skupinám a účtům na práci v tomto klíči registrů. V zaškrtávacím poli Replace Permissions on Existing Subkeys potvrdíme, zda chceme naše zadaná práva zvolit i pro všechny existující podklíče. V hlavním okně tlačítky Add a Remove přidáváme či ubíráme komu budou práva patřit. Type of Access zadáme povolený typ činnosti.

Auditing obsahuje nastavení pro hlášení systému o provedených činnostech v registrech. Uvedeme přesně komu a jakou činnost chceme kontrolovat.

Vlastnictví v registrech je obdobné s vlastnictvím adresářů v Exploreru. Vlastníkem je ten, kdo určitý klíč vytvořil. Administrátoři mohou vždy převzít vlastnictví.

Váš názor Další článek: Provideři proti SPT Telecomu: zaštěkali a nekousli

Témata článku: , , , ,