Týden mobilně | Smartphone | Evoluce

Bere dech, ale bez kompromisů se neobejde. Find X posouvá bezrámečkovitost na 93,8 %

Kdo by byl řekl, že taková drobnost, jako je zmenšení rámečků kolem displeje přinese takové konstruktérské výzvy. Senzory, pro které bylo dosud dost místa, se najednou musí schovat jinam a je zajímavé sledovat, jak se různé firmy s výzvou perou a hledají cesty do budoucnosti.

Oppo Find X je s bezrámečkovitostí zatím nejdál, ale odsunutí senzorů na mechanicky vysouvaný modul s sebou nese problémy. Vysouvat se bude při každém odemčení telefonu, protože se k tomu používá technologie, která si opticky osahá váš obličej. To znamená, že si pokaždé cca sekund počkáte. Dá se s tím žít, ale moderní čtečky otisků jsou o řád rychlejší.

Vzhledem k pohyblivé části bude problém pro Find X vymyslet pouzdro. Kolik asi bude stát výměna displeje nebo těch krásně tvarovaných skleněných zad? Nechráněný telefon bude vystavený prachu. Jak si s ním poradí výsuvný mechanizmus? Také jeho vinou není telefon vodotěsný.

Kompromisů je tedy více, ale design u mnoha zákazníků všechno přebije a Find X bude silnou zbraní, se kterou Oppo zaútočí na Evropu.

Diskuze (13) Další článek: Brutální SSD s rychlostí 6 500 MB/s a kapacitou 4 TB: nová chlouba Plextoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,