Belarc Advisor: Jednoduchý a užitečný popis vašeho počítače

Pokud nejste právě počítačově zkušený uživatel, pak byste jistě chtěli vědět, „co vám do toho počítače vlastně dali?“, ale nepotřebujete složité a hlavně drahé diagnostické programy, které jsou sice podrobné, ale zase tak zkušení nejste, abyste všechny tyto informace využili? Mám tu jednu alternativu.
Jedná se o jednoduchý program od společnosti Belarc Inc., nesoucí název Belarc Advisor, který je v současné době k dispozici ve verzi 5.1p. Po jeho spuštění se vlastně začne probírat instalovaný hardware i software a všechny tyto informace jsou vypsány přehledně v okně Internet Exploreru.

V tomto okně vám program představí podrobně celý váš počítač, dozvíte se, jaké hardwarové díly se ve vaší „bedně“ nacházejí, jaké jsou značky a typu, jaký máte na svém pevném disku nainstalovaný software, ovladače a u licencovaných programů dokonce uvidíte i sériové číslo nainstalovaných produktů.

Ovládání svede i absolutní začátečník, takže se tohoto programu nemusí bát opravdu nikdo. Jeho nároky na vybavení počítače jsou takřka mizivé, takže si nepostesknou ani majitelé pomalejších počítačů. Ani velikost instalačního programu, která se pohybuje okolo 610 kB jistě nezaskočí ani uživatele připojeného k internetu pomocí pomalejšího modemového připojení.

Diskuze (3) Další článek: Nové Paint Shop Pro verze 8

Témata článku: , , , , , , , ,