Technologie | Testy | Klávesnice

Barvy, styl a vyměnitelní smajlíci. Test rozjuchané klávesnice Logitech POP Keys a myši POP Mouse

Logitech si spojujeme se špičkovou ergonomií a designem. Tentokrát tahle švýcarská firma přisypala něco dalšího – špetku humoru, styl a barvy, ze kterých čiší dobrá nálada. Klávesnici POP Keys můžete mít ve třech variantách:

  • Blast. Patrně nejserióznější kombinace alá vosa – černá, šedá, žlutá (se zlatým escapem)
  • Heartbreaker je „holčičí“ růžovo-růžovo-růžová (s růžovými popisky a tmavě růžovým escapem)
  • Daydream. Ztřeštěná kombinace fialové, zelené, žluté a bílé

Ke všem klávesnicím patří myš ve stejné kombinaci. Jestli jste citliví na barvy a ladíte kancelář k dokonalosti, tady se vyřádíte.

Logitech POP Keys 920-010735 Logitech POP Keys 920-010735
nabízí 36 obchodů za ceny od 1 779 Kč
Srovnat ceny na Živě

Emoji na jedno klepnutí

Pojďme rovnou na (do očí bijící) smajlíky. Pokud nemáte nainstalovaný software Logi Options+, nedělají vůbec nic – pouze spodní otevře stejnou nabídku emoji, jako když ve Windows stisknete kombinaci kláves „Win+.“

V aplikaci jednotlivým tlačítkům přiřadíte smajlíky – volba pochopitelně není nijak svázaná s tím, co je vytištěné na „buttonech“ dodávaných Logitechem. Takže je jen na vás, jestli se necháte svázat připravenou sadou tlačítek, nebo si zvládnete zapamatovat libovolné kombinace. Psát tímto způsobem emoji je opravdu praktické a rychlé – namísto klávesových zkratek, procházení nabídek či vyhledávání ty čtyři nejpoužívanější napíšete jedním klepnutím.

P2060593.JPGP2060626.JPG
V krabici najdete další čtyři emoji klávesy, výměna je otázkou pár sekund. Za jeden zatáhnete, druhý místo něj zatlačíte.

Dokonce můžete emoji buttony mapovat pro každou aplikaci v počítači zvlášť. V praxi to zní jako zaručený recept na zahlcení mozku a hromadu nechtěně odeslaných emocí, ale můžete být střídmí a zapojit kreativitu. Kromě libovolného emoji totiž můžete bočním tlačítkům přiřadit i některou z dlouhého seznamu akcí, nebo klávesovou zkratku.

scr 2022-12-02 19-18-14.jpgscr 2022-12-02 19-16-12.jpg
Myši a klávesnice od Logitechu spravuje aplikace Logi Options+. Přehledně tu vidíte stav baterií, připojené počítače, tablety či telefony a mnohé další.
scr 2022-12-02 19-14-37.jpgscr 2022-12-02 19-13-10.jpgscr 2022-12-02 17-40-13.jpg
Pohrát si můžete s funkcí nejen u smajlíků na boku klávesnice, ale i s horní řadou kláves.

Já jsem tuhle variabilitu ohnul tak, že jsem namapoval nejpoužívanější smajlíky a používám je všude tam, kde píšu, ale ve videoeditoru mají tlačítka funkce pro střih a rychlý pohyb na časové ose. Skvělé!

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak se na tom píše a co znamená hnědý spínač.

Energii dodávají baterie a vydrží roky.

Myš musíte koupit zvlášť. Jaká je?

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (2) Další článek: Mastodon má o miliardu uživatelů méně, než si zaslouží (Podcast Živě)

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,