Barevný Palm V se blíží, jsou i obrázky

Již se na webu ukazují první obrázky a ač nejsou oficiálně potvrzené, barevný Palm V by měl zachovat tenké rozměry svého černobílého předchůdce.
Již se na webu ukazují první obrázky a ač nejsou oficiálně potvrzené, barevný Palm V by měl zachovat tenké rozměry svého černobílého předchůdce.

Palm se chystá na CeBITové uvedení barevné verze Palmu V a již se objevují první konkrétnější informace o tom, co by měl nabízet. Jistě vás bude zajímat, o kolik bude barevná verze větší a těžší než současný Palm Vx. Zde vás zřejmě překvapím, podle zdrojů na Internetu (PalmStation, ZDnet, News a další) by měl být nový barevný Palm V jen o milimetr tlustší a vážit by měl stejně jako současný model. Černobílá verze by měla být ještě lehčí. Hlavní podíl na tom nebude mít jen upravený vnitřek, ale také lithium-polymerová baterie, která se začíná pozvolna prosazovat také u mobilních telefonů. Nový Palm V, označovaný jako m505, by měl mít také slot pro paměťové karty SD Card. K dispozici by měl být v černobílé i barevné verzi, ceny jsou zmiňovány na úrovni 495 dolarů u černobílého provedení a 635 dolarů u 16bitového barevného provedení. Jako procesor bude využitý 33MHz DragonBall, který je použitý v nových Visorech Prism a Platinum. Operační systém bude Palm OS 4.

Prezentovaný snímek je buď velmi zdařilým podvrhem, nebo snímkem skutečného přístroje. Ten, kdo by přemalovával běžný Palm V na tento model by musel opravit až příliš mnoho detailů. Jedná se jakýsi mix mezi Palm V a Palm m100 (provedení Palm V, tlačítka a funkce z m100). Navíc je Palm na tomto snímku i proporčně odlišný od Palmu V.

Zcela jistě ale bude následník Palmu V a Vx představen na CeBITu. Do té doby ještě zřejmě uvidíme Palm m105, který bude osmimegabajtovou verzí Palmu m100. Do druhé půlky roku je také plánován bezdrátový Palm vycházející z Palmu V.

Diskuze (1) Další článek: Natřete to konkurenci e-mailem

Témata článku: , , , , , , , , , ,