Barevné pasivně chlazené minipočítače NUC v krabičce s Haswellem

Společnost Tranquil PC představila nové modely počítačů založených na platformě Intel NUC, které už jsou vybaveny nejnovějšími čipy s architekturou Haswell.

V nabídce jsou dvě verze, které s liší výbavou a k dispozici jsou celkem tři různé barvy hliníkového šasi – černá, červená a modrá. Uvnitř minipočítače je v případě modelu Abel H3 dvoujádrový čip Intel Core i3-4010U a 60GB SSD, výkonnější Abel H5 má pak čip Core i5-4250U a 120GB SSD.

ABEL_BLACK.jpg ABEL_BLUE.jpg ABEL_RED.jpg
Na výběr jsou tři barvy, šasi je hliníkové a počítače mají pouze pasvní chlazení

Základní výbava společná pro obě verze obsahuje 4 GB operační paměti, WiFi (802.11n), mini Displayport 1.2, mini HDMI výstup (lze přes adaptér změnit na klasické HDMI 1.4a) na monitor nebo televizi, čtyři porty USB 3.0, dva USB 2.0 a gigabitový ethernet.

Předinstalovaný je operační systém Windows 7. Výrobce poskytuje poměrně dlouhou pětiletou záruku. Spotřeba počítačů v klidu je kolem 8 a9 W, při vytížení pak nepřesáhne 21 W. Díky absenci aktivního chlazení jsou počítače zcela tiché.

Pro použití s dálkovým ovladačem třeba jako HTPC je součástí přední strany i infračervený senzor. Cena za nižší model je přibližně 12 000 Kč s DPH, u výkonnější verze počítejte s cenou asi 17 000 Kč s DPH.

 

Diskuze (36) Další článek: Windows 8.2? Objeví se na jaře 2015 a bude mít označení Threshold

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,