Bancroft Advisors vstupuje do společnosti Computer Press

Dnes byla v Praze oznámena firmou Computer Press, a.s. a Bancroft Advisors, LLC, investice firmy Bancroft Internet, L.P., jenž je dceřinou společností investičního fondu Bancroft pro východní Evropu, L.P., do firmy Computer Press.
Dnes byla v Praze oznámena firmou Computer Press, a.s. a Bancroft Advisors, LLC, investice firmy Bancroft Internet, L.P., jenž je dceřinou společností investičního fondu Bancroft pro východní Evropu, L.P., do firmy Computer Press.

Computer Press je jedním z předních subjektů působících na poli Internetu a elektronické komerce v České republice s rozličným intelektuálním a obchodním obsahem. Poskytuje veřejnosti služby pomocí populárních a významných webových serverů, jako jsou například www.zive.cz (informační technologie). www.doupe.cz a www.pauza.cz (zábava), www.travelguide.cz a posledni.minuta.cz (cestovní ruch), www.vltava.cz, www.vltava2000.cz a www.vypalcd.cz (elektronická komerce) a www.aukce.cz (aukční dům).

Computer Press, a.s. je dále vedoucím vydavatelským domem v České republice v oblasti IT, a to jak v oblasti odborných časopisů, tak i knižní produkce.

Fond Bancroft pro východní Evropu, L.P., je americkým soukromým investičním fondem s investicemi v několika zemích střední a východní Evropy. Toto je třetí transakce Fondu v České republice, jenž následuje investici do české inženýrské společnosti Unex a.s., a do společnosti Bonton a.s., největší integrovanou společností působící v oblasti zábavy v České republice.

Ve spojení primárních a sekundárních akcií získal Bancroft Internet 50,5 % podílu v Computer Pressu.

Jiří Hlavenka, předseda představenstva Computer Press a.s., uvádí: „Internet vytváří příležitost, která se zřejmě již nebude opakovat. Naše společnost rozpoznala význam elektronických médií, e-komerce a internetových služeb velmi brzy, získala značný podílu na trhu v těchto oblastech a vytvořila některé celosvětově jedinečné technologie. Nicméně nechceme pouze bránit své pole, ale naopak hodláme této vytvořené základny využít k rychlé další expanzi, nejen lokální, a zde potřebujeme investičního partnera. Já osobně jsem velmi rád, že jsme uzavřeli dohodu s Bancroftem, neboť lidé v tomto fondu jsou přímí, tvrdě pracují a jednají rychle, tak, jako my – a to je klíč k tomu, abychom společně dosáhli úspěchu v oblasti Internetu.“

Fred Martin, prezident Bancroft Advisors, prohlásil: „Jsme potěšeni, že jsme uzavřeli toto spojenectví s Computer Pressem a jeho vynikajícím managementem. V návaznosti na naši loňskou investici ve společnosti Bonton, pokračujeme v naší snaze spojit Bancroft s nejlepšími manažery a vlastníky hodnotných médií v regionu, se zřetelem na poskytování pomoci v dalším rozvoji v oblasti Internetu.“

Diskuze (9) Další článek: CD-ROM Broučci: veselo pod jalovcem

Témata článku: , , , , , , , , , ,