Ballmera nemají zaměstnanci rádi, tvrdí analytici

Zatímco česká média čas od času zaplní nějaký ten žebříček nejoblíbenějších tuzemských politiků, na webu Glassdoor.com na základě názoru samotných zaměstnanců amerických technologických firem hodnotí popularitu jejich šéfů.

Kdo si meziročně polepšil a kdo je naopak svými zaměstnanci vnímán jako pomyslná černá ovce? Asi nebude náhodou, že v Applu jsou lidé disciplinovaní a svého šéfa mají rádi. Sice si Jobs meziročně o pár procent pohoršil, stále je to ale druhý nejoblíbenější technologický CEO – na zdravotní dovolené.

nejlepsi firmy.png
Žebříček oblíbenosti firem a jejich šéfů podle webu Glassdoor.com

Na prvním místě setrvává Eric Schmidt z Googlu, který je ale na odchodu, bude tedy zajímavé sledovat, jak se změní hodnocení vedení společnosti po příchodu Larryho Page ke kormidlu.

Na opačné straně barikády se nachází John Donahoe z eBaye, Michael Dell, Carol Bartzová z Yahoo a… Steve Ballmer, se kterým byla spokojena méně než polovina hlasujících zaměstnanců.

nejoblibenesji ceos.png
Nejlepší vs. nejhorší šéfové pohledem jejich zaměstnanců

Otázkou zůstává, jakou mají podobné žebříčky relevanci a vypovídající hodnotu. Pravděpodobně stejnou jako ty naše politické.

Diskuze (35) Další článek: První program pro Kinect a ovládání Windows pomocí ruky je v prodeji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,