Autoškola professional: Důkladná příprava na řidičák

V moderním světě je třeba zvládat dopravní předpisy, i když auto neřídíte. Pokud ale chcete využívat výhod individuální dopravy, je třeba získat řidičský průkaz. S tím vám pomůže zdařilá aplikace.

Autoškola professional je program české provenience (je tedy komplet v češtině), který má za úkol uživatele připravit na závěrečné zkoušky pro získání řidičského oprávnění. Činní tak velice zajímavou i chytlavou formou, kdy v líbivém prostředí dochází k pročítání, trénování i testování otázek a znalostí nutných k úspěšnému získání vytouženého řidičáku.

Administrátor a žák

Při prvním spuštění programu se dostanete chvíli do pozice nikoho, kdy je třeba si překliknout na administrátorský účet a vytvořit profil nového žáka. Zatímco administrátor představuje pozici učitele v autoškole, který monitoruje výsledky žáků, jejich počet a osobní informace, žákovský účet slouží k získávání potřebných informací i testování znalostí. Při vytváření účtu je třeba vyplnit i chtěnou skupinu, od níž se pak bude odvíjet podoba otázek.

sshot-1.png sshot-2.png
Administrátorský účet a vytvoření nového žáka.

V hlavním okně programu si jako žák můžete vybrat z velkého množství možností učení. Lze prohlížet i procvičovat všechny testové otázky, chybně zodpovězené z dřívějška, otázky dle vlastního výběru atd. Vše se dá zakončit zcela kompletním testem znalostí, které budou prověřovány i příslušným inspektorem během oficiálního přezkoušení. Učení i cvičení probíhají v příjemném prostředí, takže procházení hordou otázek nebude tak nepříjemné.

sshot-3.png 
Příjemnější prostředí pomáhá s výukou.

Křižovatky i technika

Kromě klasického odpovídání na psané otázky je samozřejmě třeba zdokonalovat i vlastní přehled o silničním provozu. Přestože praxe za volantem je nezbytná, trénovat se dá z části i doma. Procvičování křižovatek je do určité míry stejné, jako tomu je v klasických učebnicích, program vám ale navíc celou sekvenci přehraje. Komu chybí představivost, lépe dokáže pochopit složitosti provozu.

sshot-5.png 
Kdo pojede první a kdo poslední?

Zajímavě je v programu vysvětlena i technická část zkoušky. Ukázce na reálném vozidle v autoškole se sice nevyrovná, přesto dokáže dobře osvětlit základní funkčnost automobilu. Autoškola professional je placeným programem. Jeho licence na internetu stojí 240 Kč. Vzhledem k tomu, že většina žáků autoškoly si stejně zakoupí nějakou tu učebnici, není již investice do tohoto softwaru žádným významným problémem.

sshot-5a.png 
Ani techniky se nezaleknete.

stáhnout program Autoškola professional 3.5.5.3 Licence: shareware, 17 MB
Autor: Jan Dobeš
Web programu: www.dobesoft.cz


fsc.jpg

Diskuze (16) Další článek: Tajné informace o Windows 8: konečně revoluce?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,