Hudba, filmy, seriály | Warez | Pirátství

Autorské svazy zuří: Slavní piráti spojili síly a spustili web ETTV.tv

  • Pirátské organizace se spojily a spouští vlastní web ETTV.tv
  • Má se stát jedním z hlavních torrentových filmových a seriálových katalogů
  • Autorské svazy jistě budou reagovat

Když se letos na jaře odmlčelo další velké pirátské doupě ExtraTorrent, padly s ním i mnohé skupiny, které katalogu dodávaly palivo – samotné torrenty s pirátským audiovizuálním obsahem.

Po několikaměsíční prodlevě nicméně spojily síly a spouští vlastní web ETTV.tv, který tak trochu připomíná katalog YTS.ag, který si spravuje neméně populární skupina YTS/YIFY.

Nový web, který má ambice stát se jedním z hlavních torrentových filmových a seriálových katalogů, plní především proslulé skupiny ETTV a ETHD, jejich seznam je nicméně větší.

Lze předpokládat, že na ETTV.tv se nyní zaměří autorské svazy, které budou usilovat o to, aby co nejrychleji zavřel krám. I proto podobné weby používají exotičtější domény, kde je proces blokace často pomalejší.

Fenomén pirátství na internetu:

Pirátská scéna se v každém případě v posledních letech hodně proměnila a do popředí se dostalo namísto stahování torrentů přímé streamování seriálů a filmů v prohlížeči.

To je nepříjemné zejména pro legální videopůjčovny, které nabízejí to samé, nicméně za úplatu. Jediným možným lékem, který by mohl audiovizuální pirátství výrazněji omezit, je tak především opravdu pestrá, čerstvá a finančně dostupná nabídka online videopůjčoven.

Dokud z pirátských zdrojů kdokoliv stáhne film v HD kvalitě dávno před tím, než se dostane do nabídek VOD služeb, budou to mít těžké. Bojovat proti warezu tvrzením, že krást se nemá, totiž bohužel příliš nezabírá,

Diskuze (62) Další článek: Apple se možná už od příštího roku zcela zbaví Qualcommu, čipy bude brát od konkurence

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,