Autor futuristické hry z filmu Her představí simulátor hory

Po několika desetiletích vývoje herního průmyslu je často složité nabídnout rozmlsaným uživatelům opravdu něco nového, něco jiného, prostě něco, co tu ještě nebylo. Občas tedy pomůže, když se díla namísto klasického studia chopí někdo jiný – třeba filmař a výtvarník David O'Reilly.

Úryvek ze snímku Her s ukázkou futuristické hry podle představ O'Reillyho

Pokud jste viděli futuristický snímek Her, je to právě on, kdo vytvořil vizi počítačové hry blízké budoucnosti, která využívá prvků rozšířené reality a holografické projekce. Nyní se David O'Reilly rozhodl, že představí světu vlastní hru. Jmenuje se Mountain, dočkáme se ji na sklonku června, a jak napovídá název, jedná se o simulátor hory.

157789222 373317918 653004776 
Každý bude moci sledovat život na své hoře, jejíž charakter bude odpovídat osobnostní charakteristice hráče.

Není to klasická hra, ale spíše takové tamagoči, při prvním spuštění totiž odpovíte na několik otázek kresbou (možná princip Rorschachova testu aj.?) a podle ní software vytvoří unikátní podmínky hory. Kresbou tedy ovlivníte její tvar, ale i klimatické podmínky. No a pak už budete pouze sledovat, jak skalnatou horu začne pokrývat vegetace, jak čas od času zaprší a jak se bude střídat cyklus dne a noci. Ano, svým způsobem se jedná o další variaci na akvárium s rybičkami, ale tentokrát z dílny skutečného grafika a snad i v poněkud dospělejší formě.

Diskuze (9) Další článek: Bing bude v EU také zapomínat. Microsoft už připravuje formulář

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,