Automatické vkládání META tagů

25. října 2002
Computer 20/02 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Vytváříte webové stránky a už vás nebaví pořád dokola doplňovat položky na začátku stránky, tzn. META tagy? Pak si třba jen zkuste pomocníka jménem Metty
Jde o jednoduchou aplikaci z dílny společnosti Clickfire, která se postará o doplnění META tagů do vámi vytvářených webových stránek. Kdo se této činnosti věnuje pravidelněji, tak ví, že doplňování klíčových slov a jiných tagů není právě ta nejzábavnější činnost a že by bylo docela fajn si ji trochu ulehčit. Program po svém spuštění vypadá velice jednoduše, má totiž vzhled jakéhosi formuláře, který po vyplnění přenese tato data do HTML kódu, který lze velice snadno přes schránku přenést do vašich budoucích webových stránek.

Do formuláře dodává uživatel data jako Title, Keywords, Informace o autorovi, e-mail, Distribuci apod., celkem program podporuje 33 META tagů, takže by neměl být problém doplnit prakticky cokoli, na co si vzpomenete. Program vám ale umí ulehčit práci i jinak, dokáže importovat HTML soubory z lokálního adresáře či webu a dostat z něho tyto tagy, dále dokáže uložit vaše projekty jako šablony pro budoucí případné použití.

Jedná se o freeware, takže doba k vyzkoušení či používání je neomezená. Na domovských stránkách programu si můžete najít ostatní informace, i když jich tam zase tak moc není, nebo si tam stáhnout soubor programu, který oplývá velikostí cca 2,08 MB ve verzi 1.21, která je nyní k dispozici. Program je určen pro MS Windows 9x, ME, NT a XP.

Diskuze (2) Další článek: Computer 20/02

Témata článku: , , , , , ,