Autodesk a SGI vyhlásily výsledky MCAD soutěže

Firmy Autodesk, Silicon Graphics a časopis Machine Design vyhlásily výsledky soutěže "Design Your World Contest".
V těchto dnech byly v Chicagu oficiálně vyhlášeny výsledky celosvětové soutěže "Design Your World Contest", kterou vyhlásila firma Autodesk, Silicon Graphics a časopis Machine Design. Jednalo se o třetí ročník a pokud jste sledovali přihlášené projekty z loňska, určitě zaznamenáte jistý posun.

Kreativita projektů
Letos byly vyhlášeny čtyři nejlepší projekty bez udání pořadí. Zvítězily projekty z Austrálie, Japonska, USA a Francie. Největším rozdílem oproti minulým vítězům je kreativita a komplexnost přihlášených projektů. Ty se soustředily kromě designu především na vyřešení prostorových vazeb a sestav. Vítězové obdrží grafickou stanici Silicon Graphics NT Workstation včetně poslední verze Mechanical Desktopu. U nás zatím proběhly dva ročníky podobné soutěže o nejlepší MCAD projekt, ve kterém se rovněž začaly objevovat velmi zajímavé projekty, které dokázaly nasazením Desktopu vyřešit řadu problémů.

Živě komentuje: Jak již bylo řečeno, třetí ročník této soutěže se posunul mnohem více do sestav a projekty byly řešeny komplexněji. Doložené snímky vítězných projektů ukazují na vyzrálost a možnosti Mechanical Desktopu, který stále více snižuje náskok velkých CAD systémů. Komentáře autorů projektů se soustředí na vysvětlení, proč byl použitý právě Mechanical Desktop. Často autoři přiznávají, že s Mechanical Desktopem neměli žádné zkušenosti a pracují s ním necelý rok. Detaily o vítězných projektech naleznete na http://www.autodesk.com/solution/mech/contest/index.htm

Váš názor Další článek: Utility, které vám usnadní práci s operačním systémem Windows ( 2 )

Témata článku: , , , , , , ,