AutoCAD s výkresy v různých jazycích

Musíte psát do výkresu rusky (či jiném jazyce než anglickém) nebo dostáváte takovéto výkresy?
Musíte psát do výkresu rusky (či jiném jazyce než anglickém) nebo dostáváte takovéto výkresy? Tato oblast je poměrně často diskutována a zahrnuje několik aspektů. Výměna dat mezi různými jazyky je v dnešní době globalizace aktuální téma. Jak je na tento požadavek připraven AutoCAD?

AutoCAD je navržen již od verze 13 s podporou více jazyků (Multilingual), to znamená, že do jednoho výkresu lze psát texty ve více různých jazycích. K tomu, aby to skutečně fungovalo, je ovšem nutné splnit několik podmínek:

  • operační systém musí obsahovat podporu standardu Unicode, nejen standard podle CodePage. V tuto dobu jsou to pouze MS Windows NT a Windows 2000;
  • instalace požadovaného jazyka v operačním systému, viz dokumentace Windows NT;
  • použití Unicode fontů. S Windows NT jsou dodávány tři TrueType fonty: Arial, Times, a Lucida Sans Unicode. V AutoCADu jsou to TXT, SIMPLEX, COMPLEX (SHX) a ISOCPEUR and ISOCTEUR (TTF);
  • použití editoru MTEXT. Před psaním, jak již bylo zmíněno výše, je nutné nastavit požadovaný jazyk (ve stavové liště);
  • tyto požadavky musí pochopitelně splňovat oba počítače, předávající i přijímající. Pokud není jisté, že partner má příslušný font, je dobré jej zaslat spolu s výkresem.
Toto vše je nezávislé na jazykové verzi AutoCADu, tzn., že je možné předávat data mezi AutoCADem lokalizovaným např. do češtiny a AutoCADem lokalizovaným do polštiny.

Ale naopak, doporučuje se instalovat jazykovou verzi AutoCAD na stejnou jazykovou verzi operačního systému, nebo alespoň kombinaci jazyka anglického.

Váš názor Další článek: Microsoft uvede Visual Basic for the Web

Témata článku: , , , , ,