Australský Microsoft zahrabal na webu 10 000 dolarů

Internet Explorer je často kritizován, že nepodporuje všechny nejnovější webové standardy a některé pro změnu implementuje jinak, než jejich autoři zamýšleli. Na jinakosti nakonec postavil svou reklamní kampaň i australský Microsoft a pro uživatele Internet Exploreru 8 připravil honbu za deseti tisíci australských dolarů (zhruba 8 tisíc USD).

Soutěžící budou podle instrukcí na Twitteru navštěvovat nejrůznější stránky a plnit úkoly, pomocí nichž se dostanou ke kýženému cíli a na vítězném webu objeví tajemné soutěžní tlačítko. To by se mělo zobrazit právě pouze v Internet Exploreru, soutěžící s konkurenčními prohlížeči tedy nebudou mít šanci.

soutez.png

Otázkou zůstává, jestli australský Microsoft v tomto případě skutečně využívá odlišné implementace webových technologií, nebo jen soutěžní stránku vybavil javascriptovou kontrolu webového prohlížeče, kterou lze snadno objeít. Odpověď se však dozví pouze protinožci, podle soutěžních regulí se totiž desetitisícového boje nikdo jiný nebude moci zúčastnit.

Budou se inspirovat i další regionální pobočky?

Diskuze (26) Další článek: Google Translate Client: Překlad rychle a pohodlně

Témata článku: , , , , , ,