Atlas otevírá MůjPodnik

Po MůjObchodu je tu další server orientovaný na menší firmy, MůjPodnik chce nabídnout služby pro samotné firmy zatímco MůjObchod je tu pro jejich zákazníky.
Po MůjObchodu je tu další server orientovaný na menší firmy, MůjPodnik chce nabídnout služby pro samotné firmy zatímco MůjObchod je tu pro jejich zákazníky.

Tak, jak pomalu končí období internetových hurá akcí poskytujících spoustu služeb zadarmo, začíná na druhé straně období budování placených služeb s přidanou hodnotou. Bezplatné služby tu jsou pochopitelně i nadále, ale jejich rozšiřování o nové funkce však již je často spojeno s placením poplatků za provoz.

Nový portál pro podnikatele je toho důkazem. Na jednom místě spojuje odkazy na různé služby pro podnikatele, které jsou na českém Internetu dlouho a zdarma přístupné, a současně přidává vrstvu placených služeb, které osloví především drobnější firmy, které svou existenci na Internetu teprve budují.

Nabízeny jsou dva placené programy Standard (490 Kč měsíčně) a Profesional (959 Kč měsíčně), liší se v počtu e-mailových schránek a prostoru pro prezentaci. Součástí nabídky jsou následující služby:

  • Registrace a správa doménového jména - pro provoz webu a e-mailu na vlastní doméně,
  • Business web - datový prostor pro vystavení a správu webové prezentace,
  • Business e-mail - řešení elektronické pošty pomocí www rozhraní a poštovního klienta, obsahující filtry a adresář,
  • Business intranet – šablony pro sdílení firemních dokumentů, kontaktů, odkazů a komunikace uvnitř firmy,
  • Online www statistiky - pro sledování a vyhodnocení statistik návštěvnosti webové prezentace,
  • Elektronický obchod - elektronický obchod podporující například komunikaci s ekonomickými systémy Pohoda, Money 2000, Altus Vario a s platebními bránami eBanky a JuicePay,
  • Microsoft FrontPage Extensions – nástroj pro podporu práce s editorem www stránek,
  • Microsoft Office Extensions – technologie pro publikování dokumentů Microsoft Office na webu.
Standard má v nabídce 100 MB prostoru pro webovou prezentaci a 10 poštovních schránek. Profesional proti tomu nabízí 200 MB pro data na webu a 20 poštovních schránek. Na webové prezentaci jsou podporovány ASP stránky. Doménu si v rámci MůjPodniku nemusíte zakládat, můžete převést i svou doménu odjinud. Atlas.cz se nestává vlastníkem doménového jména registrovaného přes MůjPodnik. Vlastníkem registrovaného doménového jména, ve smyslu pravidel registrace doménových jmen .cz, se stává případný zájemce.

Většinu z těchto služeb dostanete jinde zdarma nebo v rámci webhostingu často za nižší cenu. Obchod si můžete otevřít zdarma na Vltavě2000 nebo i na MůjObchodu. Zde jde především o jejich pospojování do uceleného balíčku, kde vše získáte na jednom místě. Informace na portálu jsou pochopitelně zdarma, platíte pouze za rozšířené služby. Cílovou skupinou jsou především firmy, které svou přítomnost na Internetu teprve rozvíjejí, zkušenější si poradí často vlastními prostředky.

Diskuze (2) Další článek: Celý CeBIT se vejde do Palmu či Psionu

Témata článku: , , , , , ,