Athlon pomalu mění barvu

V Japonsku již lze koupit Athlon XP v zeleném provedení. Kdy se dočkáme my?
Procesor Athlon XP 1500+ v novém organickém pouzdře zelené barvy je možno již nyní zakoupit v Japonsku. Ano, Japonci jsou opět napřed a my si o nové „green Athlon era“ , což je vize, kterou chce AMD prosadit během první poloviny roku 2002 můžeme zatím nechat jen zdát. Procesor organického zapouzdření zelené barvy se ale kromě barvy nijak neliší od u nás prodávaných Athlonů a přibližně stejná je i dokonce cena.

Sice nevíme, co společnost AMD vede k tomu, aby všechny nové procesory Athlon XP byly zrovna jednotně zelené (jak to bude s procesory Duron není zatím známo), ale na internetu se již samozřejmě vedou diskuze o možné příčině. Ač se to může zdát jako dětinské tlachání o ničem, lze podle mne souhlasit s názorem, že zelená je odjakživa barva AMD a tudíž proto nová „image“ procesorů Athlon XP.

Nechme ale barvu barvou a raději se podívejme na další novinku týkající se procesoru Athlon XP. Podle oficiálního prohlášení společnosti AMD se „nový“ procesor prodává nad očekávání dobře a za čtvrtý kvartál roku 2001 se očekává až 10% nárůst prodeje. Naskýtá se otázka, čím jsou dobré prodeje procesoru způsobeny. Že by novou marketingovou strategií? Možná, nerad bych se ale pouštěl na tenký led a tak se raději k označování procesorů tzv. PR ratingem nebudu vyjadřovat.

Diskuze (18) Další článek: Používejte Passport - dostanete zpět peníze

Témata článku: , , ,