Úložiště | Pevné disky | NAS

Asustor vyrobil NASy pro náročnější. Chlubí se Ethernetem o rychlosti 2,5 Gb/s

Společnost Asustor představila dvě nové řady NASů pro domácí i firemní použití, které už mají výkonnější čipy a také rychlejší síťový adaptér.

NASy Asustor Drivestor 2 Pro a Drivestor 4 Pro jsou postavené na čtyřjádrovém čipu Arm Realtek RTD1296, který pracuje na frekvenci 1,4 GHz. Čipset má 2 GB operační paměti DDR4 bez možnosti rozšíření, což pro náročnější nasazení se spoustou spuštěných aplikací může být málo, ale na takový segment tyto modely necílí. Interní paměť flash má kapacitu 8 GB a předinstalovaný systém ADM 4.0 obsahuje přes 200 aplikací. NASy zvládnou v reálném čase transkódovat videostream v rozlišení 4K i s kodekem H.265.

Jednou z hlavních předností nových modelů je rychlý síťový přístup, protože obsahují port ethernet s rychlostí 2,5 Gb/s což se hodí při přesunu větších souborů a přístupu více uživatelů najednou.

Drivestor 2 Pro pojme dva 3,5palcové disky s rozhraním SATA 6 Gb/s s maximální celkovou kapacitou 36 TB, Drivestor 4 Pro pak zvládne až čtyři disky s celkovou kapacitou 72 TB. Oba obsahují i tři USB 3.2 (Gen1) pro připojení dalších disků nebo kompatibilních zařízení.

Menší model bude u nás dostupný za cenu kolem 7 700 korun, větší pak za přibližně 10 600 korun, přičemž záruka je tři roky.

Diskuze (1) Další článek: Seagate ještě letos uvede konvenční 20TB disk pro masy

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,