ASUS-V7100 Deluxe Combo

S nápadem vyrobit grafickou kartu, která by pokud možno obsáhla všechny možné "vizuální funkce" dnešního počítače - tedy 2D i 3D akceleraci, Video vstup i výstup, stereo TV tuner + možnost přehrávání DVD přišla jako první kanadská firma ATI. Celá řada byla pojmenována All-In-Wonder (zkráceně AIW) a během krátké doby se stala synonymem právě takových multimediálních kombajnů. A právě na tento zaběhlý standard útočí firma ASUS se svým modelem AGP-V7100 Deluxe Combo. Podařil se jí průlom?

Kapitoly článku

I když v hlavním proudu grafických akcelerátoru zuřily v minulosti sebevětší bitvy, v segmentu VGA+Video+TV stále tiše vítězil mírně vylepšovaný All-In-Wonder (i když se o dobytí toho území pokoušely firmy Matrox či 3dfx).

Mezitím se v hlavním pelotonu 2D/3D akcelerátorů začaly stále více prosazovat grafické karty na bázi čipů nVidia. Řešení s čipy jako GeForce 2 MX či GeForce 2 GTS se v širokém povědomí prakticky staly zárukou kompatibility a kvalitní 3D akcelerace. Pokud však majitele těchto oblíbených karet chtěli na obrazovce svého počítače sledovat i TV program, museli si dokoupit dodatečnou PCI televizní kartu (je zajímavé, že i ty často dodávala firma ATI). To znamenalo vystavit se jistému riziku nekompatibility (ne všechny kombinace VGA+TV spolu hladce spolupracují) a obsadit další PCI slot - pokud byl vůbec ještě nějaký k dispozici.

Tak tomu bylo dosud, do doby než současný největší partner nVidie, firma ASUStek neřekla dost a nenavrhla své vlastní řešení, kartu AGP-V7100 Deluxe Combo. Věřte nebo ne, ale podařilo se jí dokonce ještě myšlenku původního "multimediálního kombajnu" rozšířit ještě o jednu funkčnost, o 3D brýle pro virtuální realitu. Pojďme se ale na vše podívat od začátku, konkrétně na jeden kousek, který dorazil do naši redakce na testování.

Co je uvnitř krabice

Již pohled na krabici testovaného "luxusního komba" slibuje bohatou funkčnost - výčet všech možností, připojení a funkcí zde zabere téměř polovinu plochy. V balení pak naleznete nejenom vlastní grafický akcelerátor (ten jen potvrzuje své ambice stát se multimediálním centrem vašeho počítače a hemží se jen vstupy a výstupy), ale také i CD s manuály a další doplňky: videokabel, užitečnou "stolní" rozdvojku s Video vstupy a výstupy, zvukový kabel a také již zmíněné 3D brýle ASUS SmartVR.


...nad 3D brýlemi je kabel s AV rozdvojkou (černá krabička)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,