Asus v Las Vegas: Nové monitory a herní železo [CES]

  • Na CESu se Asus zaměřil především na hráče
  • Ukázal herní monitory, sestavu i dokovací stanici k noteboku
  • Chybět však nesmí ani periferie jako mechanická klávesnice
Kapitoly článku

Herní mašina bez limitů

Do herní rodiny ROG přibyla nová sestava GT51, která míří do nejvyšší cenové kategorie – a to jak výkonem, tak samozřejmě cenou. Vzhledem ke svému určení pro hraní až na třech 4K monitorech současně do netradiční skříně nacpal jen to nejvýkonnější. Srdcem je procesor Intel Core i7-6700K, nejdůležitější jsou však grafiky. V základu je to Nvidia GTX Titan X, prostor je však pro dvojici v SLI. Rychlé úložiště zajistí dva disky SSD do slotu M.2 v režimu RAID 0. O nízké teploty se postará systém vodního chlazení.

GT51_front.pnggt51-side-2.png
Podobně jako u předchozích sestav Asus zvolil netradiční design skříně

Na přední panel vyvedl výrobce kromě jiného také konektor USB-C, které podporuje rychlonabíjení telefonů či další elektroniky. Zajímavostí je také náramek ROG Band, který v sobě obsahuje NFC čip a po přiložení k sestavě se buď počítač přetaktuje nebo se v systému odhalí jinak skrytý diskový oddíl.

Grafika k notebookům

Včera jsme psali o řešení Razeru, který představil ultrabook s dokovací stanicí pro libovolnou grafiku. Asus předvedl ROG XG2, které řeší stejný problém. Pomocí Thunderboltu 3 s konektorem USB-C dodá notebookům od Asusu grafický výkon. Na rozdíl od Razeru do doku však vložíte pouze grafiku od Asusu. Díky konektoru USB-C je notebook při připojení zároveň dobíjen. Na další podrobnosti je výrobce skoupý a budeme si na ně muset nějakou dobu počkat. To se týká také dostupnosti a ceny.

ROG XG2_front.jpg
Dokovací stanici připojíte pouze k notebookům Asus a stejně tak grafiky musí mít stejného výrobce

Myš a klávesnice pro RPG

Nakonec nesmíme zapomenout ani na herní periferie, které rovněž nesou označení ROG. Klávesnice Claymore obsahuje mechanické spínače podle volby uživatele – na výběr bude z Cherry Red, Blue, Brown a Black. Numerický blok není pevný, ale v případě potřeby lze odepnout či jej přesunout na druhou stranu. Nesmí chybět podsvícení a také speciální klávesy pro sestavy se základními deskami Asus. U těch může být klávesnicí ovládána rychlost ventilátorů či takt procesoru.

Myš ROG Spatha se bude hodit především hráčům MMORPG neboť obsahuje hned 12 programovatelných tlačítek. Šest z nich se nachází pod palcem. Na rozdíl od modelu Naga od Razeru nejsou uspořádány do pravidelné mřížky.

ROG Claymore.pngROG Spatha.png
Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,