AMD | Grafické karty | Radeon RX 6000

Asus uvedl Radeon RX 6900 XT s integrovaným vodním chlazením

S představením grafické karty AMD Radeon RX 6900 XT na trh jsme se dočkali i spousty modelů a variant od různých výrobců, avšak Asus se tentokrát pochlubil i jednou specialitkou - modelem s integrovaným vodním chlazením.

Asus Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC vychází ze stejného designu jako starší model u grafické karty Radeon RX 6800 XT. Hlavní předností je pochopitelně vodní chlazení, přičemž vodní blok s tloušťkou 2,2 slotu chladí jak hlavní grafický čip, tak i paměti GDDR6. Samotná část s napájecími obvody je ale chlazena samostatně malým ventilátorem, což je celkem škoda a nevyužití šance k tomu, aby se jednalo o skvělý kousek pro pokročilejší přetaktování.

Oddělený 240mm radiátor má dva ventilátory a s vodním blokem na kartě je spojený pomocí 60cm trubic, takže by kompatibilita měla být u větších skříní formátu EATX. Jak už je na dnešní dobu zvykem, nechybí barevné RGB podsvícení, které lze řídit i pomocí softwaru (Aura Sync). Mezi výstupy lze nalézt dva Displayporty 1.4, HDMI 2.1 a jedno USB-C (také podporuje Displayport). Cena zatím nebyla zveřejněna.

Představení  grafických karet Radeon RX 6000

Váš názor Další článek: Sledujte start rakety Falcon 9 se sedmitunovou telekomunikační družicí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,