Asus Transformer Prime: čtyři tabletová jádra v redakci

Do redakce nám dorazil Asus Transformer Prime, zástupce nové generace tabletů s Androidem s čtyřjádrovou Tegrou 3.

Mezi tablety s trojkovým Androidem tento rok nejvíce zazářil Asus Transformer. Desetipalec s odnímatelnou klávesnicí zaujal jak výbavou, tak cenou a především pak svou ojedinělou konstrukcí. Samotný tablet se snadno připne k druhému dílu s klávesnicí, ve kterém je navíc i rozšiřující baterie. Uživatel tak získal přístroj podobný notebooku, s variabilitou tabletu a výdrží dostačující na celodenní práci. Dnes máme v ruce nástupce tohoto modelu, výkonnější a hezčí Asus Transformer Prime.

Podívejte se na video s rozbalením a prvními dojmy:

Nový Asus Transformer Prime zaujme na první pohled svým zpracováním. Kovové tělo ozdobené kruhovým vybroušením je perfektně zpracováno a oproti předchozí plastové verzi bylo i razantně zeštíhleno. Zavřený Transformer s klávesnicí se vejde do dvou centimetrů, samotný tablet se pak chlubí tloušťkou pouhých 8,3 mm. Hmotnost je příjemných 1,15 kg i s klávesnicí.

Prime 01.jpg Prime 02.jpg Prime 03.jpg
Prime 04.jpg Prime 05.jpg Prime 06.jpg
Ametystová šedá a šampaňská zlatá. To jsou dvě barevná provedení, se kterými přijde Prime na trh

Výkon tabletu zajišťuje platforma Nvidia Tegra 3 s čtyřjádrovým čipem, kterému asistuje gigabajt operační paměti. Základní verze obsahuje 32GB úložiště a připlatit si můžete za verzi s 64 GB. Nový je displej, který sice nabízí standardní rozlišení 1280 × 800 bodů, ale na nové technologii Super IPS+ kryté odolným sklem Gorilla Glass.

Zatím je zklamáním použitý operační systém, protože v novém Transformeru najdeme zatím stále jen trojkový Android Honeycomb. Na čtvrtou verzi Ice Cream Sandwich je zařízení připraveno, ale na aktualizaci si ještě několik týdnů budeme muset počkat.

Přístroj se zatím v našich obchodech neprodává, na CZC.cz je k předobjednání za 15 990 Kč (32GB verze s klávesnicí, nebo za stejnou cenu 64GB verze bez klávesnice). Více se dozvíte v podrobné videorecenzi, kterou už připravujeme.

K testu zapůjčil:

CZClogo.png

Diskuze (97) Další článek: Seznam začne ve vyhledávání zobrazovat více reklamy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,