Notebooky | Asus

Asus si ke 30. narozeninám nadělil sněhově bílý ZenBook 13 s hromadou příslušenství

Asus v dubnu tohoto roku oslavil 30. výročí svého založení, u jehož příležitosti nyní představil speciální limitovanou edici svého laptopu ZenBook 13. Zaujmout pozornost hodlá kombinací bílé barvy se zlatými prvky a bohatým příslušenstvím.

Notebook je vybaven širokoúhlou obrazovkou s úhlopříčkou 13,3 palců a rozlišením Full HD, kterou lemují minimalistické rámečky. V tenkém těle se skrývá procesor Intel Core i7-8565U, 16 GB operační paměti, grafika NVIDIA GeForce MX250 a úložiště v podobě 1TB SSD ve slotu PCIe.

Výroční Zenbook jsme už proklepli v květnu na Computexu:

Bílá – komu by se nelíbila?

Jedním z lákadel tohoto modelu je Asus ScreenPad – jedná se o trackpad, který funguje jako interaktivní dotyková obrazovka s úhlopříčkou 5,65". Na hranách přístroje najdeme dva porty USB-A 3.1, jeden port USB-C 3.1, HDMI, konektor pro připojení sluchátek a čtečku karet microSD.

Čím se tento notebook liší od většiny svých konkurentů, je bílý potah víka z italské kůže s logem z 18karátového růžového zlata, odkazujícím na třicetileté výročí značky Asus. Další, tentokrát spíše kosmetickou záležitostí, je logo „Asus Collection“ nad klávesnicí.

Výrobce si je vědom faktu, že notebook v tomto provedení by se pravděpodobně rychle zašpinil, takže k němu přibalil i bílé kožené pouzdro. Součástí balení je dále perleťově bílá bezdrátová optická myš. To vše bude zabaleno v decentních sněhově bílých krabičkách.

Co nabídne sněhově bílý notebook?

Z dalších zajímavých parametrů můžeme zmínit například možnost odemykání systému obličejem pomocí infračervené kamery. Ačkoli celé zařízení váží jen 1,1 kilogramu, povedlo se do něj výrobci vměstnat baterii, která ho udrží při životě až 13,2 hodin.

Asus již nabízí „výroční notebook“ ZenBook 13 k předobjednání ve svém online obchodě za cenu 1399,99 amerických dolarů, což je v přepočtu včetně daně z přidané hodnoty zhruba 39 340 korun.

Diskuze (2) Další článek: Hackeři vytvořili falešný web NordVPN, přes který šířili zákeřný bankovní malware

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,