Nvidia | Grafické karty | Asus

Asus recykluje GeForce GT 730 z roku 2014. Poslouží pro multimonitorové nadšence

Kvůli velké poptávce po grafických kartách se nestíhají vyrábět nejmodernější modely, takže se na trhu začaly objevovat i „veteránské“ kusy, které spoléhají na čipy se starší výrobní technologií. Jednou takovou raritou je od Asusu v podobě GeForce GT 730.

Samotná grafická karta GeForce RT 730 byla totiž představena už v roce 2014, přesto se ji rozhodl Asus vzkřísit z mrtvých. Necílí však na hráče, ale na profesionály, kteří potřebují k jednomu počítači či serveru připojit levně co nejvíce monitorů.

Jedna karta, která je vybavená pouze pasivním chladičem, a má tak jednoslotové rozměry, nabízí čtyři výstupy HDMI 1.4b s podporou HDCP 2.2. Díky tenkému profilu lze na základní desku dostat velmi snadno několik kusů těchto karet, protože si vystačí s PCI Express ×4 (2.0).

Karta má 2 GB paměti GDDR5 (64bitové rozhraní) a grafický čip s frekvencí až 927 MHz obsahuje 384 cuda jader. TDP karty je pouhých 38 W. Cena zatím nebyla oznámena.

Diskuze (3) Další článek: Prodávat očkovací průkazy na eBayi není dobrý nápad. Vykutálenému lékárníkovi za to hrozí 120 let vězení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,