Notebooky | Asus

Asus aktualizoval tenký ZenBook 14. Hliníkový ultrabook dostal moderní výbavu s výkonnějšími procesory

Asus ZenBook 14 patří mezi klasické ultrabooky, které se řadí do kategorie high-endu. Netýká se to však pouze kvality konstrukce, ale také výbavy. A právě tento atraktivní model Asus aktualizovat pro letošní rok.

Nový Asus ZenBook 14 série UX431 má sice 14palcový displej s rozlišením Full HD, ale zároveň je šasi velké jako u 13,3palcový notebooků. Rámečky kolem displeje jsou totiž velmi tenké – mají pouze 6,5 mm a celkový poměr displeje a těla je 86 %.

Jde to i s externí grafikou

Uvnitř se ukrývají čtyřjádrové procesory Intel, na výběr je mezi dvěma čipy - slabším Core i5-8265U a výkonnějším Core i7-8565U, který se dokáže s turbem dostat až na vysokou frekvenci 4,6 GHz. Oba čipy podporují technologii HyperThreading. Nejvýkonnější verze tohoto ZenBooku obsahuje i samostatnou grafickou kartu Nvidie GeForce MX150 s 2 GB paměti.

V základní variantě mají ZenBooky 8 GB operační paměti DDR4, nejvyšší model (v prodeji jsou tři verze) má 16 GB paměti. Úložiště SSD u nejlevnějšího modelu má kapacitu 256GB, dvě vyšší varianty mají stejných 512 GB.

Šasi je hliníkové, klávesnice je podsvícená a nechybí ani senzor otisku prstů. Na touchpadu se nachází vytištěný numerický blok, který můžete snadno a rychle aktivovat přes funkční klávesu. ZenBook má celkem čtyři reproduktory pro kvalitnější zvuk. Mezi porty je HDMI, dva USB 3.0, jedno USB-C a 3,5mm výstup na sluchátka. To vše se vešlo do šasi s tloušťkou pouze 1,6 cm.

Základní model začíná na ceně 800 dolarů, tedy přibližně 22 500 korun s DPH.

Diskuze (20) Další článek: Sonda Lunar Reconnaissance Orbiter na Měsíci zaznamenala „pohybující se molekuly vody“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,