Astronaut během vesmírné procházky vyfotil Crew Dragon kotvící u ISS

Astronauti Chris Cassidy a Bob Behnken předminulý týden vystoupili z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS), aby vyměnili staré baterie akumulující energii generovanou solárními panely. A Cassidy při této příležitosti pořídil snímek kosmické lodi Crew Dragon od SpaceX.

Na povedené fotografii lze vidět rovněž H-II Transfer Vehicle – nákladní kosmickou loď japonské vesmírné agentury JAXA, používanou pro zásobovací mise.

„Chris a já jsme minulý pátek měli skvělou akci a úžasný výhled na Dragona,“ komentoval to Behnken během následné mediální konference.

Nutno podotknout, že Crew Dragon zatím překonává očekávání.  To nedávno potvrdil i manažer Commercial Crew Program Steve Stich, podle kterého si loď vede skvěle.

Jedním z důvodů této chvály je skutečnost, že její fotovoltaická pole se vypořádávají se škodlivým zářením ze Slunce mnohem lépe, než se předpokládalo.

Před návratem na Zemi, k němuž by mělo dojít 2. srpna, nicméně Crew Dragon čeká ještě několik testů. Ty budou mj. zahrnovat kontrolu klimatizačního systému.

Diskuze (12) Další článek: Vesmírná technika: Raketa Rokot vynášela ruské vojenské družice. A možná ještě bude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,