AMD | Počítače | Ryzen

ASRock dostal osmijádrový Ryzen s integrovanou grafikou do miniaturního počítače v krabici

ASRock dle uniklých testů aktualizoval řadu minipočítačů v krabici s označením DeskMini 300, protože v nich nově budou APU procesory AMD Ryzen s architekturou Zen 2.

V testech se zatím objevila konfigurace s výkonnějším modelem Zen 2 APU – AMD Ryzen 7 4700G, který má osm jader. Základní frekvenci by měl mít 3,6 GHz a turbo až 4,45 GHz. Součástí čipu je pochopitelně integrovaná grafika, kterou je AMD Vega s pravděpodobně 8 CU a frekvencí až 2,1 GHz. TDP čipu je 65 W.

Dle detekce programu, která ale nemusí být správná, má počítač miniaturní základní desku ASRock X300M-STX (maximální rozměry 14,7 × 14 cm). Pokud bude tato deska alespoň trochu podobná předchozí generaci, měli bychom se dočkat dvou slotů pro operační paměti DDR4 (notebookové SO-DIMM) a dvou slotů M.2 s rozhraním PCI Express pro zapojení rychlých NVMe SSD.

fgff.jpg
Design předchozí generace ASRock DeskMini 300

Minulý generace počítačů této řady měla rozměry 15,5 × 15,5 × 8 cm s hmotností 2 kg, takže uvidíme, jestli se dočkáme podobných rozměrů, nebo se ASRocku podařilo velikost ještě zmenšit.

Diskuze (8) Další článek: Bolí vás hlava? Vykřikujte sprostá slovíčka. Fungují jako analgetikum a zvyšují práh bolesti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,