ARM: Windows 8 mají na tabletech větší šanci na úspěch než Android

Ve třetím čtvrtletí tohoto roku se představí nový systém od Microsoftu – Windows 8, který bude poprvé nejen podporovat platformu ARM, ale bude mít také přizpůsobené grafické rozhraní pro ovládání pomocí prstů.

Jak se nově vyjádřil CEO společnosti ARM, s příchodem Windows 8 nastane první skutečné konkurenční prostředí (20+ výrobců ARM čipů) pro Intel, a samozřejmě i pro AMD, které má ale mnohem menší tržní podíl. Podle jeho slov mají tablety s Windows 8 mnohem větší šanci uspět proti populárnímu iPadu, který stále drží velký tržní podíl.

„Zákazníci znají především značku Microsoft (Windows), mnohem více, než v případě Androidu“. Warren East se také vyjádřil, že vše záleží na Microsoftu a jak dokáže známou značku protlačit i mezi tablety. Android je již dnes na mobilních telefonech velmi úspěšný, trvalo to ale několik let. Tablety jsou ale pro Android stále problém, alespoň z pohledu prodejů a nabídky aplikací.

Windows 8 pro ARM sice nebudou kompatibilní se stávajícími aplikacemi pro x86, ty klíčové by ale měly být dostupné při uvedení či za velmi krátkou dobu. V prostředí Metro navíc Intel i ARM začínají na stejné startovní čáře.

Diskuze (97) Další článek: OWC a dvě nové SSD pro náročnější použití a MacBook Air

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,