Apple zveřejnil betaverzi OS X 10.9.3 k testování i pro veřejnost

Apple vždy poskytoval pro oficiální vývojáře pro platformy iOS nebo OS X nové verze operačních systémů v předstihu v rámci betaverzí. Tentokrát se ale pokouší o novinku, kterou s Windows provozuje i Microsoft – přístup k betaverzi i pro veřejnost.

Na stránkách Apple Seed je nutné se k programu zaregistrovat a stáhnout malý program, který váš operační systém OS X přepne do módu pro přístup k současné, v pořadí už osmé betaverzi OS X Mavericks 10.9.3 (build 13D38).

 2014-04-23 v 16.57.03.png 2014-04-23 v 17.00.30.png
Pro přepnutí do betaprogramu je nutné stáhnout aplikaci a pak dojde k aktualizaci systému, která trvá několik minut. Apple upozorňuje, že je vhodné nejdříve udělat zálohu.

Cílem je zlepšení feedbacku a případné nalezení chyb už v betaverzi. Pro snadné nahlašování problémů a chyb slouží i speciální aplikace Feedback Assistant, která se vám nainstaluje.

Apple důrazně doporučuje udělat před instalací betaverze kompletní zálohu a varuje, že betaverze není vhodná pro ty, kteří chtějí mít za každou cenu stabilní a otestovaný systém pro bezproblémovou práci. Mezi novinkami je optimalizace grafických ovladačů, aplikací nebo podpora škálování (jako u displejů Retina) na externích monitorech s rozlišením 4K Ultra HD a frekvencí 60 Hz.

Diskuze (11) Další článek: Podívejte se na oficiální video k unikátnímu kruhovému sídlu Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,