Apple | Operační systémy

Apple zkouší taktiku Microsoftu: aktualizace na macOS Sierra se automaticky stahuje na pozadí

Mezi ne zrovna příjemné vlastnosti aktualizace na Windows 10 patřilo stahování potřebných souborů na pozadí. Připravená aktualizace tak zabrala na disku několik gigabajtů, o jejichž stažení nemusel mít uživatel ponětí. Podobnou praxi nyní bude používat Apple pro aktualizaci macOS na verzi 10.12 Sierra.

Podobně jako v případě Windows obdrží uživatelé Maců notifikaci, že byla aktualizace stažena a je připravena k instalaci. Bez autorizování se však nenainstaluje. V systémovém nastavení je potom možné tuto funkci zcela vypnout.

os_downloads-100685649-large.idge.jpg
V nastavení lze deaktivovat veškeré automatické stahování na pozadí (zdroj: Computerworld.com)

Doposud Apple tuto praxi využíval pro minoritní aktualizace, které mohly být instalovány zcela automaticky podobně jako na Windows. Nově se mohou na pozadí stahovat i velké updaty.

Na rozdíl od Microsoftu však Apple nebude stahovat aktualizace na stroje, kde systém detekuje méně volného místa na disku (konkrétní hodnoty neudává). A v případě, že budou soubory aktualizace již staženy a na disku začne docházet místo, opět se smažou i v případě, že k upgradu systému ještě nedošlo.

Bude vás také zajímat:

Diskuze (8) Další článek: Google získal Davida Fostera, pod jehož vedením vznikal slavný Kindle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,