Apple | Samsung

Apple ze sebe udělal terč. Konkurence neváhá, ale střílí jen do vlastní nohy

Apple nastavuje trendy a v nových iPhonech 12 vidím hned dva. Magnety v zádech telefonu. Super věc, nejpozději na jaře tu máme první Android, který umí to samé! Tak už to v říši smartphonů chodí, pokud nechceme vyvolávat konflikt, můžeme tomu říkat třeba „inspirace“.

Druhý trend je to slavné příslušenství, které zmizelo z krabiček nových iPhonů. I tohle dříve nebo později někdo z konkurenčních výrobců udělá stejně. Ale ještě před tím si do Applu kopnou…

  • Samsung krátce po premiéře iPhonů 12 vyvěsil na twitter obrázek nabíječky s textem „Dostanete ji se svým Galaxy“.
  • Podobně to mělo Xiaomi, které představilo Mi 10T Pro a nutně potřebovalo svým fanouškům říct, že je v krabičce nabíječka.
  • OnePlus bylo při premiéře 8T kultivovanější. Vychválili, co všechno umí jejich nabíječka, jak rychle nabije nový telefon, jaké další přístroje zvládne nabít, že ji půjde koupit na firemním e-shopu, ale k novému 8T že ji dají zdarma.

Zůstanu chvíli u Samsungu. Vzpomínáte na sérii reklam, ve které se vysmál výřezu v displeji iPhonu X? To bylo v létě 2018. Svůj první telefon s výřezem (Galaxy M20) představil o půl roku později, v lednu 2019. Vysmál se i tomu, že iPhonu X chybí sluchátkový jack. Svůj první telefon bez sluchátkového jacku, Note10, představil o rok později, v srpnu 2019. Snad aby absurditu situace posunul ještě o level výš, Samsung ze svého YouTube kanálu smazal právě ty reklamy, které se navážely do iPhonu X. Chápete, ne? Tenhle humor už nebyl aktuální…

Takže první fázi známého procesu máme za sebou – Samsung už se vysmál chybějící nabíječce. Teď si pojďme zatipovat – jak rychle ji stihne sebrat svému prvnímu telefonu?

Diskuze (48) Další článek: Co znamená „blízký kontakt" s nakaženým? Američané změnili definici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,